”Anja är drottningen”

Thomas Fogdö: Vi ska vara stolta över en sån idrottsperson

SPORTBLADET

Thomas Fogdö hyllar de svenska skidtjejernas prestation:

– Det är otroligt bra. Kul med den bredden som finns. Det är lätt att bli bortskämd men det här är helt otroligt, säger han.

Endast några småmissar stoppade Anja Pärson från guldet idag:

– Kanske att det lite såg ut som hon inte hade det där riktiga självförtroendet. Hon gjorde några småmissar, men man insåg också att det var en svår bana att köra fort i, säger Thomas Fogdö till Aftonbladet.se.

Men han menar ändå att Anja åkte mycket bra.

– Vad ska man säga. Anja är drottningen. Otroligt bra åkt, särskilt med tanke på hennes tidigare slalomform var det mycket bra åkt, säger Thomas Fogdö.

Han hade dock högre förhoppningar på Therese Borssén.

– Jag trodde nog mer på Therese, jag trodde hon skulle klippa det där. Hon klarade inte av de lite längre svängarna, och såg lite avvaktande ut i första åket. Andra var betydligt bättre men hon hade svårt att tajma i de långa svängarna i första, säger han.

Varken Pietilä-Holmner eller Ottosson klarade medalj:

– Pietila gorde det jag förväntade mig, men jag hade inte några jätteförhoppningar i dagens tävling, säger han.

– Ottosson, det såg snällt ut, det var lite avvaktande, hon var inte riktigt med. Det var inte riktigt den offensiva skidåkningen man kanske hade hoppats på, säger Thomas Fogdö.

Slutorden går till Anja Pärson:

– Får hon inte bragdguld och Jerringpris, oavsett vad andra gör...

– Hon är värd varenda pris och utmärkelse som man kan få. Fy fasen vad vi ska vara stolta över en sån idrottsperson som hon är, säger Thomas Fogdö.

David Nannini Nilsson