Therese Borssén besviken sjua

”Jag trodde det skulle räcka längre”

Foto: AP
Trist tävling för Therese Borssén var inte nöjd med kvällens insats.
SPORTBLADET

Tvåan i slalomcupen,Therese Borssén, kom till VM med stora förhoppningar.

Men slutade som besviken sjua i slalom.

- Jag är väldigt besviken. Det känns skittråkigt, säger hon.

Hon ler snett och slår ut med armarna. För hon vet inte riktigt varför det gick fel. Inte mer än att första åkets bana inte passade henne.

– I alla fall inte i dag. Den var runt stakad, men jag brukar kunna åka bra i alla typer av banor. I dag kändes det bara segt, jag kom aldrig igång ordentligt, rytmen blev fel, säger Borssén, som låg sjua efter första åket, 92 hundradelar efter ledande Sarka Zahrobska, som sedan vann.

I det andra åket försökte 22-åringen från Rättvik bara att ösa.

– Jag trodde att det skulle räcka längre, men det gjorde det inte.

Kikar på silvret ibland

Borssén klev i vinter fram som Sveriges främsta slalomåkare. Hon är den enda som slagit österrikiskan Marlies Schild, genom segern i Semmering i december, och hon har ytterligare två tredjeplatser. Men det var länge sedan hon tävlade i slalom, nästan sex veckor sedan.

– Men jag tror inte att det var därför som det kändes segt i dag, säger Borssén.

Silvermedaljösen i storslalom, Maria Pietilä-Holmner, slutade elva. Hon inledde första åket i storartad stil, men ett misstag gjorde att hon tappade mycket tid och många placeringar.

– Det andra åket var okej, men jag hade inte likadant flyt som i början av det första åket. Jag är nöjd, även om jag hade hoppats att det skulle gå bättre i slalom, säger Pietilä-Holmner.

Ottosson kör super-G

I stället får hon fortsätta att njuta av silvret, som ligger framme på köksbordet i stugan i Åre.

– Så jag kan kika på det. Det är ett minne för livet. Och förhoppningsvis får jag fler chanser, säger 20-åringen från Umeå.

Anna Ottosson slutade på 16:e plats i sin sista individuella mästerskapstävling.

– Jag visste efter första åket att jag inte skulle ha så stor chans, så jag bara öste i det andra. Jag gjorde så gott jag kunde. Trots allt tycker jag att det känns kul, det var en rolig tävling att köra, med all publik. Man hörde jublet när man kom in i sista branten och då ville jag nästan stanna för att få njuta länge av det.

Ottosson har redan fått besked om att hon ska få köra super-G i nationstävlingen på söndag. 30-åringens absolut sista mästerskapstävling.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM