Järbyn i våldsam krasch

”Tur att det inte är värre”

SPORTBLADET

Patrik Järbyn var på väg mot en fin placering i herrarnas störtlopp i Garmisch-Partenkirchen. Men den nyblivne bronsmedaljören från VM i Åre fick ett felskär och for rakt in i skyddsnätet.

Svensken låg på tredje plats av de 13 åkare som gått i mål när olyckan var framme. En port hade fått ny position jämfört med fredagens störtlopp i samma backe – något som överraskade Järbyn.

– De hade flyttat in porten två meter och precis när jag la om fick jag ett litet slag. Det gick ganska fort och jag for rätt in i nätet, säger Järbyn i telefon till TT strax efter fallet.

Trots den våldsamma kraschen lyckades han ta sig ned för backen på egen hand.

– Kroppen känns helt okej faktiskt. Jag är mer förbannad, men det är sånt som händer och det är tur att det inte är värre, säger Järbyn, som fått en tuff omstart i världscupen efter succén i VM på hemmaplan. Fredagens 17:e plats och lördagens fall är långt ifrån vad den rutinerade fartåkaren hoppats på.

– Men det är sånt som händer när man ligger på ”limiten”. Nu är det två veckor till nästa race och då tar vi nya tag.

Kanadensaren Erik Guay vann störtloppet med en halv sekunds marginal och tog därmed sin första världscupseger i karriären. Fredagens segrare, slovenen Andrej Jerman, slutade tvåa – tre hundradelar före schweizaren och den totala ledaren i störtloppscupen Didier Cuche.

Hans Olsson blev bäste svensk på 38:e plats, 2,94 sekunder efter segraren Guay. Niklas Rainer körde ur.

TT