Borssén bäste svenska – Schild fortsatt överlägsen

Anja Pärson körde ur i Spanien

SPORTBLADET

Sierra Nevada

De svenska slalomtjejerna hade ingen vidare lyckad dag i världscupen i spanska Sierra Nevada. Anja Pärson körde ur och Therese Borsséns var den ende åkaren som slutade bland de tio främsta med en åttonde plats.

Borssén körde inte tillräckligt aggressivt i den branta backen utan tappade dyrbar tid.

- Jag är väl inte så där supernöjd direkt. Det är en svår backe och det är lätt att man tar det lite för försiktigt, sade Borssén till Sveriges Television efter sitt andra åk där han körde upp sig fem placeringar från 13:e plats.

Svenskan var 1.47 efter segraren, österrikiskan Marlies Schild och har en bit kvar till den form hon visat tidigare i vinter - inte minst i österrikiska Semmering i slutet av december där hon tog sin hittills enda världscupseger.

- Det är tempot framför allt som saknas jämfört med då. Men jag tror att det kommer om jag får gå hem och träna lite.

Schild säkrade slalomcupen

Schild vann tävlingen med 32 hundradelar före Finlands Tanja Poutiainen, och säkrade därmed segern i slalomcupen. Den suveräne österrikiskan har nu vunnit sex av säsongens sju slalomlopp och återtog i och med söndagens triumf ledningen i den totala världscupen före landsmaninnan Renate Götschl.

För vasst

Många åkare hade problem att bemästra den branta banan och svenskarna var inget undantag. Anja Pärson körde ur redan i början av det första åket och oflytet i världscupen fortsätter för VM-drottningen.

- Det var för vasst, kommenterade Pärson underlaget i backen för SVT.

- Jag kom in för sent och gav bara upp. . . Det är väldigt svårt att hitta underlaget.

Anna Ottosson blev näst bäste svenska på 13:e plats, tätt följd av Maria Pietilä Holmner på 14:e.

TT