Mörk svenskdag i herrslalomen

Larsson bäste svensk på niondeplats: ”Ingen är nog nöjd i dag”

SPORTBLADET

Garmisch-Partenkirchen

Motgången fortsätter för de svenska alpinherrarna. I världscupslalomen i Garmisch-Partenkirchen blev Markus Larsson bäste svensk på nionde plats. Jens Byggmark blev inte bättre än tolva men behåller ändå ledningen i slalomcupen.

- Jag tror ingen är nöjd i dag, säger Larsson.

Hemma-VM i Åre slutade i fiasko för de svenska slalomherrarna. När världscupen startade om i tyska Garmisch-Partenkirchen gick det inte mycket bättre och den traditionellt starka svenskgrenen har varit fri från framgångar på senare tid.

Redan efter söndagens första åk var samtliga svenskar i praktiken borta från striden om en pallplats. Stjärnskottet Jens Byggmark var bäste svensk med en nionde plats, en och en halv sekund efter ledande österrikaren Mario Matt. Byggmark följde upp med ett långt ifrån felfritt andraåk, där han radade upp misstag - men slutade ändå på tolfte plats och behåller ledningen i slalomcupen.

Något bättre gick det för Markus Larsson. Värmlänningen körde upp sig från elfte till nionde plats, 2,72 efter segraren Mario Matt - men var långt ifrån nöjd med sin insats.

- Jag är lite missnöjd, jag hade förväntat mig mer, säger han över telefon till TT.

Världsmästaren vann

Larsson har legat febersjuk i veckan och kände sig hängig till en början.

- Jag kände mig lite seg i första åket och fick inte den fart jag ville ha. Andra åket var bättre men jag var redan för långt efter för att kunna göra något bra för dagen.

Världsmästaren från Åre, Mario Matt, behöll ledningen från första åket och vann med 41 hundradelar före hemmaåkaren Felix Neureuther. Österrikaren Benjamin Raich slutade trea.

Både Martin Hansson och Oscar Andersson körde ur i första åket. Johan Brolenius var en av få svenskar som kan vara någorlunda nöjd med en elfteplats.

- Annars tror jag ingen är nöjd med dagen, säger Larsson.

Andreas Lagnelius/TT