Borssén trea: Just nu är jag bättre än Anja

SPORTBLADET

Therese Borssén eller Anja Pärson?

Det nya stjärnskottet mot den okrönta skiddrottningen.

Efter säsongens två första slalomtävlingar leder stjärnskottet med 2-0.

- Just nu är det nog jag som är bäst, säger Therese Borssén.

Anja Pärson har fortfarande en bit kvar till den absoluta toppformen. Gårdagens fjärdeplats i världscupslalomen i Aspen var ändå ett stort steg i rätt riktning.

Men mest imponerade 21-åriga Therese Borssén, som åkte in en placering före Pärson. Hon var 1,07 efter överlägsna österrikiskan Marlies Schild.

- Ett ruggigt skönt kvitto på var jag står. Inte för att jag har tvivlat, med det känns ändå tryggt att få ett bra resultat så tidigt.

- Inför säsongen var målet att göra personbästa. Nu har jag i alla fall tangerat det efter bara två tävlingar, säger Therese, som förra säsongen var just trea i Maribor.

"Hungriga åkare"

Precis som i slalompremiären i finska Levi var hon före Anja Pärson i mål. Och hon medger att det handlar om en hel del prestige:

- Om jag sa någonting annat skulle jag ljuga. Men det är inte bara mellan mig och Anja. Konkurrens är lika tuff med de andra tjejerna i laget, säger hon.

Det unga svenska damlandslaget har imponerat i säsongsinledningen.

I lördags var det 20-åriga Maria Pietilä Holmner som åkte in på en femteplats i storslalom. I går var det två svenskor bland de fyra bästa.

- Vi har ett bra lag med många hungriga åkare. Den hårda konkurrensen gör att varje träning blir som en tävling. Sedan har vi duktiga tränare och en härlig stämning i laget.

Hon kunde ha lagt till ett härligt självförtroende och en lagom dos kaxighet. Precis som Pietilä Holmner är Therese glasklar när det gäller målsättningen inför VM på hemmaplan:

- Helt klart kör jag för en medalj. Jag vet att jag har kapacitet att vara med och slåss med de bästa i ett stort mästerskap, säger Borssén.

Hans Abrahamsson