Läsarna: Härligt Anja, du har värmt vintersverige!

Aftonbladet.se:s läsare hyllar guldmedaljören

SPORTBLADET

Guld-Anja vann Super-G i Åre efter ett kanonåk och nu hyllas hon av aftonbladet.se.s läsare.

”Du är en sjuhelsikes idrottskvinna. Den största genom tiderna", skriver signaturen ”Soberblues”.

Guldstämningen var hög i aftonbladet.se:s forum var hög. En av dem som hyllade Anja Pärsson var signaturen ”Lillstumpans”:

Kanon Anja! Ännu än gång bevisade Anja att hon är bäst. Nu är det bara att åka, och hoppas på fler medaljer? Vi alla här håller tummarna för dig. Du är BÄST? Glöm inte det?

Jämförs med Stenmark

Enligt signaturen ”hoophoop” kan hon rentav jämföras med Ingemar Stenmark: ”Hon är ikapp Stenmark i VM-medaljer nu, dock tar det väl några år innan hon når upp till 86 världscupsegrar, men det fixar hon.

Lätt”.

Men enligt dagens omröstning på aftonbladet.se har Guld-Anja en bit kvar innan hon kan mäta sig med den gamle mästaren. 88,4 procent röstade vid 15.30-tiden på Ingemar Stenmark som störst genom tiderna.

På andra plats kom Anja Pärsson med 9,7 procent och Pernilla Wiberg fick 1,9 procent av rösterna då cirka 30 000 personer hade röstat.

Även stor i utlandet

Anjas väg mot guldet följdes av svenskar såväl i Sverige som i utlandet. Signaturen ”Soberano” lät via aftonbladet.se hälsa:

”Grattis från Madrid! Satt och lyssnade på Webradio och det är tur att utvecklingen gått framåt. Stort grattis! Helt rätt att visa vägen för dom andra ungtupparna!”

Signaturen ”Groucho Marx” hade också långväga hälsningar: ”Grattis Anja önskar vi alla som bor i Monaco”.

Många var fascinerade över att Anja lyckades ta hem guldet, trots en tidigare svag säsong.

”Du har nog den största tävlingsinstinkten som vi sett på många år. Misslyckad säsong och sedan när det verkligen gäller? toppeninsats! skriver signaturen ”Littlegem”.

aftonbladet.se