Drottningen

Tre storheter möttes: ”Jag vill bara krama henne”

Foto: Mats Strand
SPORTBLADET

ÅRE

Drottning Silvia är på plats i Åre och i går fick hon träffa en annan drottning.

Nämligen Anja Pärson.

– Jag vill bara krama henne, säger drottning Silvia till Sportbladet.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia är på plats i VM-byn och i går väntade kungaparet som alla andra på herrarnas störtlopp – men förgäves.

Tävlingen ställdes in på grund av dåligt väder och kungligheterna fick precis som publiken lämna skidstadion en gnutta besvikna.

– Men arrangören gör ett fantastiskt jobb. Jag har följt arbetet bakom kulisserna och beundrar alla som jobbar med det här, säger drottning Silvia.

Inte obemärkt

Kungaparet har inte varit på plats i Åre och sett Pärsons två VM-guld live, men uppståndelsen har inte passerat obemärkt på slottet.

– Jag har sett tävlingarna och det Anja gjort är underbart. Jag gillar henne, hon är en bra person och en fantastisk förebild, säger drottningen.

Hon är imponerad på det sätt som Anja Pärson genomfört super G-tävlingen och kombinationen – guldåken i VM.

– Hon åker med insidan av huvudet, det märker man, säger Silvia.

När Sportbladet träffar drottningen har hon ännu inte fått träffa Åres andra drottning – nämligen dubbla guldmedaljören Anja Pärson.

På kvällen fick hon däremot möjlighet till det i samband med att skiddrottningen på Åre torg tog emot sin guldmedalj från kombinationstävlingen.

– Det finns väl inte så mycket jag vill säga Anja. Jag vill bara krama henne, säger drottning Silvia och ler.

– Det är hon värd.

Ännu mer status

För Åre-VM är det jackpott att ha kungaparet på besök.

– Vi är mycket glada och det är klart att det här ger VM ännu mer status. Det är ju bara att titta hur intresserad utländsk media är av kungaparet.

I dag kommer Kung Carl Gustaf och drottning Silvia att finnas på plats under störtloppet när skiddrottningen Anja Pärson ska försöka ta sitt tredje raka guld i succémästerskapet.

Patrik Thornéus