”Anja blir aldrig större än Stenmark”

Sportbladets krönikör Lasse Anrell om Anjas bragd

SPORTBLADET

Sportbladets krönikör Lasse Anrell stämmer in i hyllningskören till Anja.

Men.

– Större än Ingemar Stenmark kommer hon aldrig att bli, säger han.

Lasse Anrell är på plats i Åre. Han håller med Sportbladets nätläsare i åsikten att Anja Pärson är Sveriges största idrottskvinna genom tiderna.

- Det är ingen dum åsikt. Hon är otroligt stor och visar det nu. Att komma tillbaka från en förfärlig försäsong och sedan gå in och dominera på det här sättet är helt fantastiskt. Det är bragd, bragd, bragd, säger Anrell.

Läsarna pratar om Bragduldet...

- Hon har väl tagit tre bragduld här redan.

Tar hon storslam - fem guld?

- Det kan mycket väl bli det. Tidigare har man sagt att det skulle vara ett dåligt skämt om någon sagt fem guld, eller kanske två, tre. Men nu har hon gått in och tagit allt hittills. Hon är i en makalös form. Jag skrev i en krönika i förrgår att vi nog måste börja tänka tanken att det kan bli fem guld, säger Lasse Anrell.

- Storslalom är på något sätt basen för all skidåkning och är man i så bra form som Anja är nu, varför skulle man inte kunna vara minst lika bra i storslalom? Och jag tror att det kan gå vägen även i slalom.

Och i jämförelse med en viss Ingemar Stenmark...?

- Större än Ingemar Stenmark kommer hon aldrig att bli, för det finns nästan ingen idrottsman i Sverige överhuvudtaget som har en chans att bli det. Björn Borg, kanske.

Det spelar ingen roll vad Anja gör?

- Nej, det tror jag inte. Ingemar var en ikon, han var först, han var fantastisk. Och han blev en myt. Anja kommer aldrig att bli en myt, och kanske inte ens ikon. Men hon är naturligtvis, utan diskussion, en av våra absolut största idrottare genom tiderna.

Läs mer om Anjas bragd:

Emil Karlsson