Aj, aj, aj – Byggmark ur igen

Tunga trenden håller i sig – försvann i första åket

SPORTBLADET

Nej, nej, nej...

Jens Byggmark tunga trend i slalom fortsätter - i dag körde han ur i det första åket i Zagreb.

– Jag tog det verkligen lugnt i det här åket för att ta mig ned...jag vet inte varför det skiter sig, säger Byggmark till SVT.

Foto: Foto: AP
Jens Byggmark körde ur i ännu en världscuptävling på söndagen. En innerskida i första åket i Zagbrevs slalom blev Byggmarks fall.

Succé med stort genombrott och en lång rad topplaceringar i fjol – tumskadad och en lång rad uråkningar mot slutet i år.

Jens Byggmarks tunga säsong fortsatte i Zagreb i dag.

Med startnummer fem kastade sig Byggmark ut i Creveni Spust-pisten och satsade rejält. Vid både de första mellantiderna var Byggmark med och nosade på då ledande Mario Matt, men sedan kom den kostsamma missen.

– Han tappade trycket på snön och eftersom att det är så pass brant glider han bara förbi porten, och då är det för sent, analyserade SVT-experten Stig Strand.

En ny uråkning – som efteråt förbyllade Byggmark själv.

– Jag vet inte vad som hände egentligen, en innerskida tror jag. Jag tog det verkligen lugnt i det här åket för att ta mig ned, men det är svårt...jag vet inte varför det skiter sig.

Svensken letade inga bortförklaringar.

– Det var underbart underlag och det hade gått att åka hur fort som helst. Äh, det kommer.

Efter att Markus Larsson inte alls fått åkningen att stämma och klockats för första åkets sämsta tid höll istället André Myhrer – med startnummer 18 – på att överraska rejält.

Myhrer var snabbast vid första mellantiden och tätt, tätt efter även vid andra men försvann även han efter att ha kommit för sent in i en sväng.

Största svenska hoppet inför det andra åket stod istället till Mattias Hargin, med sjunde bästa tid i första och 43 hundradelar efter ledande Mario Matt – men ett par grova missar i andra förstörde chanserna.

Bäste svensk blev istället Johan Brolenius som tia.

I målfållan blev det österrikiskt jubel, Mario Matt vann före hemmahoppet Ivica Kostelic.