Tummen upp för Markus Larsson

Specialskydd räddar säsongen

Foto: Scanpix/AFP
Markus Larsson.
SPORTBLADET

Markus Larsson hoppades in i det sista. Och fick läkaren med sig.

Den brutna tummen behöver inte opereras tills vidare.

– Det borde gå att åka. Men jag får nog tejpa fast staven i handen, säger Larsson till TT.

Det var i söndagens världscupslalom i Zagreb som olyckan var framme. Larsson slog i handen långt nere på en av käpparna och kände direkt att något inte var som det skulle.

Röntgenbilderna i Zagreb på söndagskvällen och nya bilder i Stockholm på måndagen visade också att vänstertummen är bruten i flera delar.

– Dessutom har jag ett brott nere i leden, och det är väl det som ställer till med lite problem, säger Larsson.

På måndagen mötte han landslagets läkare Dag Halvorsen, som redan på söndagen fick upp bilderna från Zagreb. Larsson var nervös inför mötet, eftersom han fruktade att tummen skulle behöva opereras och att säsongen därmed skulle vara över.

Men efter mötet och en ny röntgen på måndagseftermiddagen var 29-åringen desto gladare.

– Det är väldigt skönt att det fanns en annan möjlighet, säger han.

Redan till helgen, i OS-backarna utanför Vancouver, ska han vara tillbaka. Gipset från Zagreb byttes på måndagen ut mot ett hårt plastskydd, som Larsson försökt forma efter en stav.

Själva staven lär han dock inte kunna greppa, utan får ta tejp till hjälp. Dessutom kommer han att försöka bygga på ett skydd på storslalomstaven.

– Normalt har man den inre armen väldigt nära marken även i storslalom, så jag tar med mig lite olika plaster till Kanada och ska försöka bygga på något på staven.

Han hoppas på att få starta både i super-G:n på torsdag och storslalomen på lördag. Vill det sig väl fungerar allt som det ska. Annars blir det troligen operation ändå nästa vecka.

– Jag hoppas förstås slippa det, för i så fall är säsongen slut. Och med mindre än en månad kvar kan jag lika gärna vänta med operationen till uppehållet.