Svensk storslalom- fiasko i Whistler

Inga svenskar fick åka andra åket

SPORTBLADET

Whistler, Kanada (TT)

OS-backarna i Whistler fortsätter att ställa till problem för svenskarna.

– Vi hade ingen bra dag. Dessutom får nog Markus Larsson kolla upp tummen igen, säger landslagstränaren Fredrik Steinwall, som inte fick med sig någon svensk till det andra storslalomåket.

Foto: MATS STRAND
Markus Larsson.

Ingen av de fyra startande svenskarna var alltså tillräckligt snabbt i mål på lördagen för att få köra det andra åket i världscuptävlingen.

Tumskadade Markus Larsson körde i mål som åkare nummer 40 – 1,23 sekunder efter ledande Benjamin Raich, Österrike. André Myhrer blev 48:a, Niklas Rainer 58:a och Jens Byggmark 59:a.

De kommande OS-backarna 2010 fortsätter att ställa till problem för svenskarna.

På fredagen föll ju både Anja Pärson och Nike Bent i målfållan under störtloppstävlingen.

– Men jag är ändå inte orolig. Det är inte så att vi inte gillar backarna. Det är snarare tvärtom, säger Fredrik Steinwall till TT.

– Markus körde ändå okej för att ha varit sjuk och tumskadad. De andra gjorde stora misstag tidigt i banan som kostade för mycket. Dessutom känner Jens fortfarande av sin skadade högertumme.

TT: Vad sade Markus Larsson om sin tumskada?

– Nja, jag vet inte riktigt. Han har ju inte hunnit träna upp den efter Zagreb och påfrestningen är stor. Så det blir nog ett nytt läkarbesök när vi kommer tillbaka till Sverige. Mest för att kolla så att alla bitar sitter på plats.

Benjamin Raich tappade i det andra åket och slutade till slut trea. Landsmannen Hannes Reichelt vann, 45 hundradelar före Didier Cuche, Schweiz.

Johan Arvidsson/TT