Fy hundan så nära

Norska fick oväntat besök i pisten: Tappade tid

Foto: svt
SPORTBLADET

Här blir slalomtävlingen i Aspen ett hundgöra.

Galnast i pisten: Jycken som var nära att krocka med Anne Marie Müller.

– Jag gjorde allt för att inte köra in i den, säger den norska stjärnan.

Anne Marie Müller var på väg mot målgång i sitt andra slalomåk i Aspen när en vilsen hund plötsligt bestämde sig för att springa över till andra sidan. En häpen Müller lyckades med nöd och näppe undvika en våldsam krock.

– Jag måste erkänna att jag blev överraskad när jag upptäckte den. Jag såg den för första gången fyra portar från mål. Då blev min första tanke att jag måste göra allt för att undvika den, säger hon till Verdens Gang.

– Därför tryckte jag mig lite tillbaka på skidorna. Man vet ju aldrig vad en hund kan göra.

Skyllde på hunden

Müller log förvånat efteråt. Då hade hunden precis brottats ner och omhändertagits.

– Omedelbart efter målgången blev jag lite rädd med tanke på vad som kunde ha skett. Men sen klarade jag av att le åt det.

Müller slutade bara 26:a i tävlingen – och skyllde tidstappet på tävlingens mest utskällde deltagare.

– Jag tappade lite tid när jag fick ta hänsyn till hunden, men det spelar ingen roll. Jag är bara glad att vi båda kom oskadda där ifrån.

FAKTA

Andra kända djurattacker

2007: Finland-Belgien, fotboll.

En arg uggla flyttar in på Olympiastadion i Helsingfors. När Belgien kommer på besök skyddar den sitt revir med näbbar och klor. Ugglan gör störtdykningar mot spelarna och domaren tvingas stoppa matchen i sju minuter.

2007: Marcus Burghardt, cykel.

I den nionde etappen av Tour de France får cyklisterna oväntat besök. Allra mest får Marcus Burghardt det, som kör rakt på en koppellös hund. Både Burghardt och hunden flyger till marken. Men ingen skadas.

2001: Randy Johnson, baseboll.

Arizona Diamondbacks pitcher Randy Johnson träffar en duva under en match mot New York Giants. Kvar är bara fjädrar och tusentals förvånande ansikten.