Larsson glänste

”Det är jättekul”

Foto: All Over Press
Markus Larsson gjorde ett fantastiskt andraåk.
SPORTBLADET

En godkänt första åk.

Ett fantastiskt andraåk.

Det gav en Markus Larsson en sjundeplats i Val d'Iseres storslalom.

– Grymt kul, säger Larsson till SVT.

Storslalomen i VM-backen bjöd på en rejäl utmaning. Det var hårt och skuggigt och i det andra åket gynnade det de tidiga åkarna. Det gällde även Markus Larsson. Svensken stod för en rejäl uppåkning efter en 18:e plats i första åket och klättrade i tabellen. Larsson släppte loss rejält och lyckades kombinera farten med god teknik och gick i mål som tvåa, 20 hundradelar efter fransmannen Gauthier De Tessier och 41 hundradelar före trean Philipp Schoerghofer.

– Det är riktigt svårt att köra, men jag förstod redan efter det första åket att det skulle bli tufft. Det var uppåkt, säger Larsson till SVT.

Janka vann

Sedan kom åkare på åkare med betydligt bättre tider och förlorade mot Larsson och De Tessier. Till sist fick svensken se sig passerad av schweizaren Didier Cuche som hade 2.02 att gå på mot Larsson, men han slog ändå bara Larsson med 12 hundradelar. Till slut stod schweizaren Carlo Janka som segrare och Larsson, som hade tredje bästa tid i andra åket, tog därmed sin andra sjundeplats i storslalom.

– Det är jättekul. Jag förstod att det skulle finnas chans att åka upp mig i andra. Banan skulle inte bli lättare, säger Larsson.

I morgon blir det slalom och Larsson ser fram emot tävlingen.

– Det blir samma inställning som de två andra dagarna. Kul att få åka slalom, säger han.