”Jag är jättenöjd med min åkning”

Pärson fyra i Semmering

SPORTBLADET

Anja Pärson är tillbaka i storslalomtoppen.

I söndagens tävling i österrikiska Semmering kom hon fyra, Pärsons bästa storslalomresultat på nästan två år.

– Jag är jättenöjd med min åkning. Det är över, över, över förväntan, säger Pärson till TT.

Storslalom var i början av karriären en riktig paradgren för Pärson som bland annat har dubbla VM-guld i disciplinen. Men de senaste åren har det inte fungerat för Pärson, senaste pallplatsen i storslalom kom för nästan tre år sen när hon vann i tyska Ofterschwang. Söndagens tävling var ett stort fall framåt för Pärson som hoppas vara tillbaka snart på prispallen i storslalom:

– Jag var inte så långt ifrån pallen i dag och jag hade en väldigt bra känsla. En fjärdeplats här är över, över, över förväntan. Jag tror att jag ska kunna vara på prispallen snart, säger Pärson.

Vad är det som fungerar nu?

– Jag har ändrat lite på materialet och jag känner att jag kan åka mycket mer avslappnat. Sen var vinsten i superkombinationen i St Moritz innan jul viktig också.

Pärson var 44 hundradelar från tredjeplatsen och 99 hundradelar efter segrarinnan, hemmaåkaren Kathrin Zettel.

På måndagen fortsätter världscupen med slalom i Semmering. I slalomtävlingarna tidigare under säsongen har Pärson kommit sjua, trettonde och femma. Nu hoppas hon på en ännu bättre placering på måndagen:

– Jag har hittat mina skidor och nu känns det väldigt bra. Vi tränade jättebra i Spanien för några veckor sedan och sedan dess har jag haft en bra känsla, säger Pärson.

Finländskan Tanja Poutiainen, totalledare av storslalomcupen, hade inget roligt andra åk på söndagen. Efter flera småmissar föll hon från fjärde plats till 14:e, elva hundradelar före Maria Pietilä Holmner på 16:e plats.

– Jag var inte alls nöjd, jag saknade det tuffa jag haft tidigare. Jag försökte ge allt men jag måste släppa alla gränser. I dag lämnade jag en del av modet hemma, säger Maria Pietilä Holmner till TT.

Även Jessica Lindell-Vikarby åkte det andra åket. Hon körde upp sig från 29:e till delad 21:a plats i det andra åket.

Anders Forsberg/TT