Blixtkallade till krismöte efter fiaskot

Svensk mardrömsstart i VM: ”Det måste hända någonting nu”

SPORTBLADET

VAL D’ISÈRE. Anja Pärson har gjort fyra VM-starter – störtloppsträningarna inräknade – och hon har bara kommit i mål korrekt i en.

Då var hon nästan tre sekunder efter.

I går kväll höll lagledningen och åkarna krismöte på svenskhotellet.

– Vi måste göra någonting, men jag vet inte vad, säger Anja Pärson och suckar.

Foto: BILDBYRÅN
åkte ur Anja Pärson deppar efter att ha missat ännu en madaljchans i superkombinationen. Nu får stjärnan kritik av experter för sin inställning.

VM i Val d’Isère har utvecklats till att bli en mardröm för det svenska laget i allmänhet och storstjärnan Anja Pärson i synnerhet. Gårdagens kombination blev ett nytt fiasko.

Både Anja Pärson och Frida Hansdotter körde ur i störtloppet.

”Extra långt möte”

Anja försvann redan efter fyra portar.

– Det känns som allt går emot en just nu. Inför tävlingen var jag riktigt sur och det brukar vara ett gott tecken. På start kändes det hur positivt som helst, men sedan?… Ett slag och jag var borta, säger Anja Pärson och rycker på axlarna.

Hon försöker förklara, men det går väl sådär.

– Jag vet egentligen inte vad som är fel, eller det kanske inte är någonting som är fel? Allt känns som vanligt, men oturen grinar mig i ansiktet. Det står i alla fall helt klart.

Anja Pärson svarar tålmodigt på alla journalisters frågor innan hon försvinner tillbaka till svenskhotellet – och ett krismöte.

– Tränarna sitter redan i möte och försöker hitta lösningar. I kväll kommer vi dessutom att ha ett extra långt lagmöte. Det måste hända någonting nu, säger Anja Pärson.

”Mycket missflyt”

Pappa Anders Pärson förklarar:

– Nu är det viktigt att vi lägger all krut på att hålla uppe stämningen i laget. Vi har haft mycket missflyt, men måste ändå tänka positivt. Det kommer fler tävlingar och vi måste glömma och gå vidare.

Exakt hur gör ni?

– Det är väl inga konstigheter egentligen, men i?stället för att fokusera på det negativa måste vi hitta ljusglimtarna. Frida Hansdotter gjorde till exempel ett kanonåk tills hon körde ur. Vilken tjej! Totalt respektlös.

Något annat?

– Vi har bestämt att hela laget ska gå ut och äta på finrestaurang i kväll (läs: i går kväll). Det handlar om att försöka tänka på annat.

I dag kör damerna störtloppsträning igen.

FAKTA

Sveriges tunga skador

? Jessica Lindell Vikarby

Skadade sig i damernas första störtloppsträning och har redan åt hem.

Markus Larsson

Kraschade i Wengens störtloppsbacke och har fått startförbud i VM av läkarna.

Patrik Järbyn

Startade i super-G-tävlingen, men fick känningar i sitt opererade knä. Har lämnat VM.

Anjas sista chanser till medalj

Störtlopp

Kan vara hennes största chans att ta medalj – trots att hon egentligen inte trivs i backen. Hittar hon rätt linje och står på kan det räcka långt.

Storslalom

Har ryckt upp sig i grenen i vinter och har en fjärde- och sjundeplats som bäst den här säsongen. Men medalj kan bli tufft.

Slalom

Börjar få ordning på både teknik och utrustning. Har två fjärdeplatser i slalom som bäst den här säsongen. Med lite tur kan hon vara på pallen.

ARTIKELN HANDLAR OM