EXTREMÅKET

Stjärnans miljonbil utrustad med – skidbox

Foto: FOTO: NILS KRISTIAN MYHRE
Lamborghini Murcielago LP 640 V 12-motor (6,2 liter). 640 hästkrafter. n 0–100: 3,4 sek. / 0–200: 10,5 sek. / 0–300: 31,5 sek. Toppfart: Ca. 340 km/t.
SPORTBLADET

Den är helsvart, kostar flera miljoner och har en toppfart på 340 kilometer i timmen. Och så en sak till: den har en skidbox på taket.

– Visst ser det lite konstigt ut, säger ägaren Jon Olsson.

Extremskidåkaren Jon Olsson är något av en levande legend inom sin sport. Meritlistan är lång för den 26-årige svensken, som till vardags bor i Monaco.

Men Olsson är inte bara känd för sina sportsliga framgångar, utan också sin färgstarka personlighet. Och uppmärksamheten lär inte bli mindre efter skidåkarens senaste köp: en helsvart Lamborghini Murcielago LP med 640 hästkrafter under huven — och en skidbox på taket.

Gillar sportbilar

– Jag vet att det är lite ovanligt, men jag älskar sportbilar. Och lösningen med en box på taket fungerar bra, även om det ser lite konstigt ut, säger Olsson till VG.no.

– När man kör bilen på sommaren kastar folk missunsamma blickar på dig. Nu på vintern, med skidboxen på taket, ler folk och tycker det är roligt. 70-åriga gamla damer knackar sin man på skuldran och pekar.

Lamborghini Murcielago LP 640, som är en av världens snabbaste serieproducerade bilar, kostar mellan fem och sju miljoner kronor. Och Olsson utnyttjar sin dyrgrip flitigt. När svensken i helgen reser till Åre för säsongsavslutningen i Super Challange kör han givetvis dit.

Gasa på rätt ställe

– Jag får ta det lugnt på vägen.

Olsson spricker upp i ett leende när VG:s reporter frågar om det går att köra lugnt med en sådan bil.

– Det gäller att ge gas på de rätta ställena.

FAKTA

Legendaren pendlade med helikopter – andra stjärnor med dyra leksaker

ZLATANS BÅGE

I januari i år köpte supersvensken en specialtillverkad Harley Davidson VRSCF Muscle. Kostnad: 300 000 kronor.

– Zlatans cykel är den första som säljs i Sverige, sa Rickard Nordén, marknadschef på på Harley Davidson till Sportbladet då.

OVETJKINS MERCA

Den ryske hockeystjärnan shoppade nyligen en Mercedes SL65 AMG till en kostnad av drygt två miljoner kronor. Det betyder att 23-åringen nu har tre likadana bilar. Och för säkerhets skull: en BMW MG och en Porsche Cayenne.

FOWLERS HELIKOPTER

På karriärens höst valde Liverpoollegendaren att skriva på ett kontrakt med Championshiplaget Cardiff. Men kultspelaren ville inte lämna sin älskade hemstad. Lösningen? Att köpa en helikopter. Och börja veckopendla.