Patrik Järbyn sjua i störtloppspremiären

Olsson tia i Lake Louise

SPORTBLADET

På pallen direkt förra säsongen.

Tillbaka i Lake Louise hoppades Hans Olsson på en favorit i repris.

Så roligt blev det inte. Skojigare hade Patrik Järbyn.

Foto: Mats Strand

Veteranen fick vänta i evigheter på att kasta sig ur startkuren. Allt på grund av en olycka som krävde helikoptertransport.

Men när det väl var hans tur gick det undan.

Med nummer 55 på bröstet smet han in som sjua i störtloppspremiären i den alpina världscupen. En perfekt start för västgöten som inte verkar kunna stava till att sluta.

Två svenskar på topp tio

Hans Olsson slog igenom med två besök på prispodiet förra säsongen, men fick det marigare när tävlingsåret drog i gång under snöflingorna i Klippiga Bergen.

Olsson, som gick ut som nummer elva, tappade stadigt mot konkurrenterna när mellantiderna kom upp, men en hygglig avslutning hjälpte honom till en slutlig tionde plats. Två svenskar bland topp-tio i störtlopp fick en och annan att höja på ögonbrynen i den kanadensiska skidmetropolen.

Inför loppet sade fjolårssäsongens totala störtloppstolva till TT:

– Jag har ju jättehöga mål, jag vill vara bättre än förra året. Men man måste ha alla aspekter med. Prickar jag allt rätt, då kan jag vinna här. Men missar jag kanske det inte ens blir topp tio.

Cuche snabbast

Vem vann?

Schweizaren Didier Cuche, 0,44 sekunder före italienaren Werner Heel och 0,62 före landsmannen Carlo Janka. Till Järbyn hade Cuche 0,94 och till Olsson 1,03.

TT