Stabilt av Borssén och Maria P-H

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Therese Borssén.
SPORTBLADET

Therese Borssén blev sexa och Maria Pietilä-Holmner fortsatte sin fina svit med en sjundeplats.

Flachaus kvällsslalom bjöd på stabila svenska resultat bakom topparet Tanja Poutiainen, Finland, och tyskan Maria Riesch som delade segern.

– Det flyter på bra nu. Fast jag väntar på ett riktigt toppresultat, det kanske kommer i Maribor, sade Borssén.

Hon låg femma efter det första åket men kunde inte riktigt hålla samma tempo i det andra. Till slut fick Borssén se sig slagen med 1,52 av de båda segrarinnorna.

– Halkade till lite i början på det andra åket och hade inte det riktiga flytet där. Och även om jag hade hoppats på ännu bättre tycker jag att det är ett bra resultat – jag är nöjd, sade Therese Borssén.

Maria Pietilä-Holmner var betydligt mer tveksam i första åket men öste på för fullt i det andra. Till slut var hon bara slagen med nio hundradelar av sin landslagskompis – och kunde kassera in ännu ett starkt slalomresultat i vinter.

TT: Vad är hemligheten bakom din slalomform?

– Det är inga hemligheter. Jag har fått större stabilitet och litar på mig själv på ett annat sätt än förut. Vågar släppa på, även om jag inte riktigt gjorde det i första åket, sade Pietilä-Holmner.

Nu när hon hittat flytet tänker hon försöka fortsätta på samma sätt.

– Jag ska träna på och försöka hitta ännu mer insats. Chansa lite mer också, det gör inget om man kör ur ibland. Vill man vara med bland de bästa måste man chansa lite, sade hon.

Till avdelningen stabila insatser hör också Frida Hansdotters elfteplats, 2,87 efter segrarparet Poutiainen/Riesch.

– Helt okej. Bitvis var det bra, bitvis sämre. Men det gäller att få ihop det i två åk, nu var känslan bättre i det andra åket. Där matade jag på och höll tempot bättre, sade Hansdotter som har en niondeplats från Aspen som sin bästa placering i vinter.

Fem svenskor lyckades kvala in till det andra åket.

Dagens gladaste överraskning bjöd 18-åriga Emelie Wikström på när hon åkte in på 19:e plats. Jämnåriga Nathalie Eklund gjorde också en bedrift när hon tog sig vidare till det andra åket trots startnummer 57. Till slut blev det en 25:e-plats för hennes del.

Thomas Eriksson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM