Anja Pärsons drömbesked

Tog pallplacering i Cortina

SPORTBLADET

Drygt två veckor innan VM levererade Anja Pärson i dag ett glädjande besked.

Svenskan blev tvåa vid dagens super G i klassiska Cortina.

Amerikanskan Lindsey Vonn vann.

Pärson låg efter ledartiden vid samtliga mellantider men avsluta super G:n i Cortina urstarkt. Väl i mål var svenskan först med 17 hundradelars marginal.

Ett välkommet formbesked av Anja som nästan fick hålla sin ledning tävlingen igenom. Det dröjde till startnummer 20 innan Pärsons tid slogs då fartfenomenet Lindsey Vonn tog då ledningen med 47 hundradelar efter ett kanonåk.

”Jag är förvånad”

Men Vonn blev enda åkare att matcha svenskan som slutade tvåa.

– Jag är lite förvånad att jag ändå var tvåa, jag hade några missar på vägen. Men jag hade en bra linje, det gav mycket, säger Pärson till TT.

Pärson har bara varit på pallen en gång i år, en andraplats i störtloppet i Zauchensee, när bara veckor återstår till VM i Garmisch-Partenkirchen. De tävlingarna inleds med just super G den 8 februari.

”Få lite arbetsro”

– Det viktiga i dag var inte att vinna, utan att komma ner med ett bra resultat. Att få med sig lite självförtroende och arbetsro, säger Pärson.

Cortina är en favoritbacke för 29-åringen. Dedan 2003 har Pärson tagit åtta pallplatser, sju i fartgrenar och en i storslalom, i de italienska backarna.

Österrikiskan Anna Fenninger slutade trea och andra svenskhoppet Jessica Lindell Vikarby slutade preliminärt på 25:e plats.

ARTIKELN HANDLAR OM