Sveriges 10 största medaljhopp i VM

Sportbladets Kristoffer Bergström: Vi har ett förbannat roligt VM framför oss

SPORTBLADET

Efter första åket satte nätredaktören igång:

”Kristoffer, det här måste vara det bästa ett svenskt slalomlag någonsin presterat”.

Nåväl, vi kan väl nöja oss med att det var förbannat superkul?

Jag skulle ha åkt till Schladming i går. Biljetten var bokad, raggsockorna packade. Men tröttheten smög sig på och högen av andra uppgifter kändes aggressivt hög. Och de där österrikarna hade ju vunnit fyra år i rad, så någon framgång var väl inte att hoppas på?

Nä, jag avbokade biljetten.

Nu sitter Sveriges mest korkade sportjournalist, själva antitesen till bläckfisken Paul, vid sitt tangentbord i Stockholm och ångrar sig.

Sjuuukt, vilken insats laget gjorde. Vem hade vågat hoppas på raden 1-2-11-12-19-20 efter första åket och 2-3-6-7 efter andra? Vi visste vad Hargin och Myhrer kunde, men vem hade trott att Axel Bäck hade den kvaliteten i sig? Jens Byggmark?

Vem hade trott att österrikarna skulle kolla avundsjukt åt vårt håll?

Vi ska dra växlar av det här. Vi ska inte muttra med gubbrösten att det är på VM det gäller. För Schladmings bana liknar absolut den i Garmisch. Och är formen god nu kommer den sannolikt vara det om tre veckor också.

Så låt oss skratta. Dumjubla. Jag vet ärligt talat inte om nätredaktör Jörgen har rätt i att förstaåket var det starkaste ett svenskt slalomlag någonsin gjort, men just nu vill jag inte titta bakåt.

Vi har ju ett förbannat roligt VM framför oss.

ARTIKELN HANDLAR OM