Världscupåkare död i bilolycka

Störtade med bilen 70 meter nedför ett stup

Foto: Foto: Christian Jansky
SPORTBLADET

Österrikiske alpintalangen Björn Sieber är död.

23-åringen omkom på fredagen i en bilolycka efter att ha störtat omkring 70 meter nedför ett stup.

– Sieber lämnar ett stort tomrum efter sig i det österrikiska landslaget både sportsligt och mänskligt, skriver landets skidförbund i ett uttalande.

Den 23-årige Sieber, med meriter från både världscupen och VM, satt i en minibuss som körde av vägen i Schwarzenberg, söder om Bregenz i västra delen av Österrike. Enligt Der Standard fick bilen möte på den smala vägen och föraren tappade kontrollen.

Slungades ur bilen

Sieber färdades tillsammans med sin bror, som fördes till sjukhus med svåra skador, efter att paret enligt polisen störtat ner omkring 70 meter för ett stup med bilen. Båda slungades ur fordonet i fallet då de, enligt Der Standard, inte hade något bilbälte på sig.

– Sieber lämnar ett stort tomrum efter sig i det österrikiska landslaget både sportsligt och mänskligt. Alla våra tankar är med hans familj i den här svåra tiden, skriver landets skidförbund i ett uttalande.

JVM silver på meritlistan

Under fjolårssäsongen hade österrikaren en 11:e-plats som bästa världscupresultat från Wengens superkombination. 2011 blev han 13:e på VM i samma disciplin. Största framgångarna var annars ett silver och ett brons från junior-VM 2009.