Wahlberg: Tajmingen kunde inte varit bättre

Sportbladets Malin Wahlberg om Hansdotters seger

SPORTBLADET

KRANSJKA GORA. Äntligen.

Efter åtta andraplatser fick Frida Hansdotter kliva överst på pallen – och det kunde inte kommit mer lägligt.

Nu blir det medalj i OS.

Storslalomen snöade bort i Kranjska Gora i går. Förhållandena i söndagens slalom var bättre.

Men långt ifrån bra.

"Det här är inte skidåkning", sa Frida Hansdotter efter det första åket. Ändå var hon bara 31 hundradelar efter ledande Mikaela Shiffrin.

Och det märktes redan då att Hansdotter hade något på gång.

"Vi får se ens hur det håller i andra när man ska starta 30, eller 28, så vi får se…", sa svenskan med ett leende och verkade var lugnet själv trots de dåliga förhållandena.

I andra öste hon på, gjorde inga större misstag och gick i mål i ledningen. De senaste säsongernas dominant Mikaela Shiffrin var den enda kvar på start. Trots att amerikanskan slagit Hansdotter gång på gång på gång kände 28-åringen att det här var hennes dag. "Jag sa till Marlies (Schild) att "kan det kanske vara min tur nu"?.

Det var det.

Utstrålar självförtroende

Efter åtta andraplatser är Frida Hansdotter etta. Tajmingen kunde inte ha varit bättre. På fredag invigs OS och Hansdotters seger lär ha satt griller i huvudet på Shiffrin som annars inte brukar göra några misstag. När den svenska nationalsången spelades stod 18-åringen långt ifrån prispallen och tittade åt ett annat håll.

Samtidigt utstrålar Hansdotter ett självförtroende, en glädje och ett lugn som gör att den svenska nationalsången kan komma att spelas även på OS.

Frida Hansdotter kommer i alla fall att gå för det.

ARTIKELN HANDLAR OM