”Jag har fällt några tårar. Det suger”

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

ZAGREB. Emelie Wikström jagar en VM-plats.

Men svenskan körde ur i första slalomåket.

– Jag har fällt några tårar. Det suger, säger hon. 

Flera svenskor hade problem med den isiga backen i Zagreb. Sämst gick det för Nathalie Eklund och Emelie Wikström som körde ur.

– Jag halkade, skitmycket. Jag tyckte ändå att jag började bra och var inte rädd för underlaget. Men så halkade jag. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag har fällt några tårar men jag vill bara lämna det där. Det suger, säger Wikström.

Svenskan, som var sexa på OS, slåss om den sista VM-platsen och har en 19:e plats som bäst, samma placering som Sara Hector.

”Det var jättebra”

Hector gjorde dock ett bra förstaåk och tog sig vidare som 18:e åkare, trots startnummer 61.

– Man unnar sina kompisar, men just nu känner jag bara, det var jättebra, men det var inte så bra för mig. Jag hoppas att jag kör bra i Flachau, säger Wikström och fortsätter:

– Jag tycker om Flachau jättemycket så det kan absolut gå bra. Det ska bli skönt att få träna lite och få lite självförtroende.

”Jättetråkigt”

Mest besviken av alla var kanske Anna Swenn Larsson som var över fyra sekunder efter ledande Mikaela Shiffrin och missade andra åket.

– Jättetråkigt. Jag fick inte fast skidorna i en enda sväng, det var trist. Jag är jättebesviken, säger Swenn Larsson som inte kunde hålla tårarna borta.

Frida Hansdotter, Maria Pietilä Holmner, Sara Hector och Charlotta Säfvenberg tog sig vidare till andra åket. Väl där avancerade Hansdotter från åttonde till fjärde plats och behåller därmed ledarvästen i slalomcupen. Mikaela Shiffrin vann tävlingen i utklassningsstil.

FAKTA

Efter första åket

1. Shiffrin, 56,88

2. Zettel, +0,80

3. Strachova, +1,03

4. Loeseth, +1,69

5. Maze, +1,75

6. Pietilä Holmner, + 1,78

7. Kirchgasser, +1,83

8. Hansdotter, +2,15

9. Costazza, +2,19

10. Gisin, +2,43

---

18. Hector, +3,10

25. Charlotta Säfvenberg, +3,65

ARTIKELN HANDLAR OM