Olsson elva när Hirscher krossade

Myhrer och Lindh inte vidare

SPORTBLADET

Marcel Hirscher fortsätter att dominera.

Österrikaren krossade konkurrenterna och vann 1,13 före tvåan Alexis Pinturault.

För Matts Olsson blev det säsongsbästa med en elfteplats.

Matts Olsson körde ur senast i Alta Badia och hade en 20:e plats som bästa resultat den här säsongen. Svensken har, precis som André Myhrer, bytt till skidmärket Head och har kämpat för att hitta rätt med sina nya skidor.

Olsson fick dock till ett bra första åket i Adelbodens storslalom och låg sjua, 1,66 efter ledande Marcel Hirscher. 26-åringen hade 70 hundradelar upp till pallen. Men det andra åket blev inte lika bra. Svensken gjorde en miss in i branten men det blev ändå säsongsbästa med en elfteplats.

– Jag tycker att det var ett jättesteg framåt för Matts. Det är en uppåtgående trend, säger SVT:s expert Pernilla Wiberg.

Hirscher överlägsen igen

Ingen kunde dock hota giganten Marcel Hirscher. Österrikaren utklassade konkurrenterana på nytt och vann 1,13 före tvåan Alexis Pinturalt. Norrmannen Henrik Kristoffersen körde upp sig från fjärdeplatsen och slutade trea.

André Myhrer, som har en 15:e plats som bäst i storslalom den här säsongen, hade det kämpigt och var 3,83 efter Hirscher vilket inte räcker till ett andra åk.

Inte heller Calle Lindh tog sig vidare till andra åket. Han gick i mål hela 5,31 efter Hirscher.

ARTIKELN HANDLAR OM