Mattias Hargin föll igenom i andra åket

SPORTBLADET

Mattias Hargin, 29, hade guldläge för att knipa första segern i världscupen.

Men svensken klarade inte att behålla ledningen från första åket utan föll till en sjätteplats.

Felix Neureuther, Tyskland, vann tävlingen.

Mattias Hargin har varit en av Sveriges bästa slalomåkare i många år. Stabil topp tio men sällan uppe på pallen. På tio världscupssäsonger har det blivit en andraplats som bäst följt av två tredjeplatser. Men i dag i schweiziska Wengen fick Hargin ett kanonläge att vinna. Han var snabbast av alla i ett tätt första åk, 14 hundradelar före italienaren Stefano Gross och med ytterligare sex man inom en sekund bakom.

Men i en uppåkt bana så räckte det inte i andra åket.

”Negativa trenden håller i sig”

På start hade han 55 hundradelars försprång på ledande, och sedemera vinnande, Felix Neureuther. Ett försprång som var nästa helt borta redan vid första mellantiden och en miss över sista kanten gjorde att han rasade hela vägen ner till sjätteplats i mål, 96 hundradelar från segern.

– Den negativa trenden håller i sig vad det gäller Hargin och uppåkt underlag. Tyvärr är det en akilleshäl han måste förbättre för att kunna ta vara på chansen, säger SVT:s expert Tobias Hellman.

På pallen, bakom Neureuther, fick även Stefano Gross och Henrik Kristoferssen kliva upp.

Bland övriga svenskar var det bara Markus Larsson som tog sig ner i två åk, han slutade på en fin åttondeplats. André Myhrer gjorde ett bra förstaåk men grenslade i slutet av det andra och VM-platsen börjar nu glida honom ur händerna.

ARTIKELN HANDLAR OM