Svenskhoppet skadad - missar VM

Axel Bäck borta 6-8 veckor

Foto: BILDBYRÅN
Axel Bäck missar VM.
SPORTBLADET

Här är beskedet som ingen ville ha. Axel Bäck drog under gårdagen på sig en knäskada och han blir nu borta 6-8 veckor. Det innebär att han missar VM i Vail som börjar den 3 februari.

Det var under en träning på onsdagen i Kitzbühel som olyckan var framme för svenskhoppet Axel Bäck, 27. En grensling under slalomträningen och Bäck ådrog sig en knäskada i det inre ledbandet i vänster knä som till stora delar är av. Vid en undersökning på sjukhuset i Kitzbühel under onsdagen kunde man bekräfta skadan, då insidan av knät var glappt. Magnetröntgen visade inga andra skador i knät.

– Axel har blivit väl omhändertagen på plats i Österrike och har nu fått ett skydd på knät för att förhindra att han ska böja eller sträcka knät maximalt, det knäskyddet ska han nu ha i ca fyra veckor, säger landslagsläkaren Per Liljeholm.

Missar VM

Ett tråkigt besked för Bäck som nu missar VM som avgörs mellan den 3-15 februari. Svensken behöver troligtvis inte operera sitt knä men han blir borta i runt sex till åtta veckor. Det här gör nu att förbundskaptenen Tomas Karlsson får en mindre att välja på när han ska ta ut truppen till VM nästa onsdag. Bäck har en pallplats i karriären då han kom tvåa i slalom i Kranjska Gora i Slovenien 2011.

ARTIKELN HANDLAR OM