Hargin på tredje plats i Kitzbühel

Foto: REUTERS
SPORTBLADET

Mattias Hargin, 29, har slagläge inför andra åket i Kitzbühel.

Svensken ligger på tredje plats.

– Nu gäller det bara att våga, säger han till Sportbladet.

Det är allt annat än lättåkt för slalomherrarna i österrikiska Kitzbühel.

– Det är svårare än jag trodde. Alla garvar när de kommer ner för att de tycker att det är så svårt, säger Mattias Hargin, som gjorde ett starkt första åk.

Han ledde efter det första åket i Wengen senast, men tappade i andra och slutade sexa. Hargin hade svårt att hantera att det var så uppkört.

– Någon gång lär man sig väl. Det gäller bara att våga, säger han i dag.

Den svenske tränaren Magnus Andersson sätter andra åket.

– Det är skönt. Det är alltid någon fördel. Sen är det svårt, alla vill ha lite olika. Jag har inte sagt något speciellt, fortsätter Hargin.

Vinner 850 000

Segraren i Kitzbühel får en rekordstor prischeck på hela 850 000 kronor. I övriga världscuptävlingar brukar prispengarna ligga på runt 350 000 kronor.

– Om man väl ska vinna någon tävling är det smart att vinna den här, sa Hargin i går.

Tvåan får 400 000 kronor och trean 190 000. Med sin tredjeplats inför andra åket har Mattias Hargin alltså en bra chans att kamma hem lite kosing i eftermiddag. 29-åringen är 42 hundradelar bakom ettan Marcel Hirscher från Österrike.

Markus Larsson är åtta (+1.08) och André Myhrer är nia (+1.31). Båda har ett bra utgångsläge inför andra åket.

– Positivt att jag åkte bra i branten. En sekund på det här så är man ju med ganska bra där uppe, säger Myhrer till Sportbladet.

Larsson:

– Jag tror inte det kommer att komma en åkare som kommer ner och säger att de satt den här backen perfekt, då har man tagit det för lugnt.

Vad kan du göra i andra?

– Jag kan nog göra en hel del. Det är ju Mange som sätter så det kommer nog att vara skönt. Den här backen är så utslagsgivande så det är bara att dra på. Jag ska gå för bättre än sjua och då kan det bli kul.

Jens Byggmark ligger i skrivande stund på 19:e plats.

– Det var tufft. Rundare än jag hade besiktat, lägre fart än jag hade besiktat, så man hoppar ut och så bara wow, man kommer aldrig in i tajmingen, säger han och fortsätter:

– Vi får se hur det blir i andra. Jag har bränt ur två i rad. Nu vill man ha haft lite bra race nere i mål. Det här är inte min favoritbacke, det är händer lite för mycket. Det här är bara trixigt och svårt.

Det andra åket börjar klockan 13.30.

ARTIKELN HANDLAR OM