”Ett av de bättre åk jag någonsin sett”

Hargin hyllad av Hirscher – som sänktes av svenskbanan

SPORTBLADET

KITZBÜHEL. Mattias Hargin krossade konkurrenterna i andra åket.

Inte ens superstjärnan Marcel Hirscher hade en chans i svenskbanan.

– Det är definitivt ett av de bättre slalomål jag någonsin sett, säger Hirscher.

Svenske tränaren Magnus Andersson satte banan i det andra åket. Då gjorde Mattias Hargin sitt livs åk och vann Kitzbühels prestigefyllda slalom.

– Den var grym. Jag tänkte bara på att den skulle passa honom. Man ville att det skulle hända något hela tiden, det passar honom, säger Andersson.

Det passade dock Marcel Hirscher och Felix Neureuther lika bra. Stjärnorna hade problem med bansättningen och krossades av Hargin.

– Jag var inte lika stark som Mattias, man får inte kompromissa alls. Bansättningen var väldigt snabb, det var väldigt svårt att åka med alla kombinationer. Det var väldigt många svåra portar där Mattias åkte bättre, säger Hirscher som var imponerad av svenskens andra åk.

– Det var ett otroligt andra åk. Jag har aldrig sett en kille riskera så mycket. Definitivt ett av de bättre slalomåk jag någonsin sett, säger han.

”Precis vad jag ville ha”

Neureuther var inne på samma spår:

– Mattias visade att man kan riskera mycket, det är därför han förtjänar segern. Jag och Marcel åkte lite för taktiskt. Mattias ville ha segern mest, därför fick han segern.

Hargin var dock nöjd med bansättningen.

– Det var precis vad jag ville ha. Ofta när man säger vad man vill ha så blir det skit, så jag försökte tänka att han fick sätta vad han ville, men det blev ganska snabbt, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM