Byggmarks bekymmer: ”Chockad”

SPORTBLADET

Han hittar inte rätt inställningar på skidorna och tvingas äta smärtstillande för sitt knä.

Det är inte mycket som stämmer för Jens Byggmark.

– Just nu är det lite tungt faktiskt, säger svensken.

Jens Byggmark var trea i Madonna di Campiglio strax innan jul. Sedan dess har det gått sämre för svensken. Efter 24:e platsen i Kitzbühel i söndags var 29-åringen besviken och uppgiven.

– Jag har ingenting på VM att göra om jag åker så här. Jag har testat sjukt mycket men jag vet inte vad som är fel. Just nu känns det som att det skulle vara skönast att lägga av, sa han då.

När Sportbladet träffar stjärnan dagen efter på hotellet i Schladming är han något mer positivt, men fortfarande frustrerad.

– Det var tungt i går, allting gjorde ont. Fotleder, ryggen, knät. Jag är chockad att jag ens tog mig ner. Det värsta är att ingen kan säga vad det är, vad jag gör för fel i mina inställningar, säger han.

Ändrat pjäxorna

Det opererade knät har varit smärtfritt sedan i julas. Men under söndagens tävling kom känningarna tillbaka. Nu äter Byggmark smärtstillande i hopp om att det värsta ska lägga sig. Han hoppas också att gårdagens ändring på träning ska vara lösningen på problemen.

– Nu har vi ändrat pjäxorna så att det går åt ett annat håll. Det kändes lite bättre så vi får se. Men det är värdelöst att hålla på med ­sådant här inne i säsongen, säger han och fortsätter:

– Jag vet att jag fortfarande har det i mig att vara där. Det gäller bara att alla bitar ska falla på plats. Men det är klart att det tynger ner en, det är inte lika kul att kämpa hela tiden.

ARTIKELN HANDLAR OM