Svenskarna avhängda i första åket

Foto: ARKIVBILD: BILDBYRÅN
Jens Byggmark.
SPORTBLADET

SCHLADMING/STOCKHOLM. För de svenska slalomherrarna är det sista chansen att knipa en VM-plats.

Då slog ryssen Alexander Khoroshilov till med ett superåk – och bästa svensk, André Myhrer, är hela 1,75 sekund efter ledaren inför det andra åket.

VM-klara Jens Byggmark missar det andra åket.

Jens Byggmark åkte sämst av de sex svenskarna i österrikiska Schladming och var hela 3,47 bakom ledaren i mål. Med det resultatet missar svensken det andra åket och fick inget vidare formbesked inför VM.

– Det är något som är riktigt galet med Jens grejer och hans självförtroende, sade experten Anders Pärson i TV4.

– Jag vet inte vad som händer, det är en fajt hela vägen ner. Jag får inget grepp. Det är så jävla tungt. Jag är riktigt irriterad, säger Byggmark till Sportbladet.

På söndag åker ni till VM...

– Ja, med en riktigt dålig känsla. Tyvärr. Det positiva är väl att jag vet att jag kan åka snabbt. Det är bara att få till det här. Jag vet bara inte vad jag ska göra.

– Jag gick åt fel håll i början av säsongen och jag får sota för det nu.

"Svänger snabbt"

Konkurrensen om VM-platserna bakom säsongens pallplacerade svenskar Mattias Hargin och Jens Byggmark har varit stenhård.

Efter överlägsna ryssen Alexander Khoroshilov ligger André Myhrer 10:a (1,75 efter), Markus Larsson 11:a (1,93 efter) och vinnaren från Kitzbühel, Mattias Hargin, var också långt efter i mål – 2,02 efter ledaren och 12:a.

– Det svänger snabbt. Det var ruggigt svårt. Svårt att se och snön lägger sig i spåret men det är ingen ursäkt. Jag tyckte ändå att det kändes bra, men det är bara att skratta åt det. Jag hoppas att det slutar snöa till andra, säger Hargin.

10:a och bäst inför andra

Myhrer fick inte heller till ett vidare bra förstaåk, men är dock bäste svensk inför det andra åket på sin tiondeplats.

– Det kändes bra tycker jag, men 1,75 kändes mycket. Men det känns ändå som att jag är något på spåret. Det är bara att gasa i andra, det är ändå inte så långt upp till pallen.

Markus Larsson:

- Det kändes ändå bra, men det är nog fler som säger så. Vad Koroshilov gjort det vet jag inte, säger Larsson.

Calle Lindh är 2,83 efter och Anton Lahdenperä 3,01.

Alexander Khoroshilov leder 0,79 sekunder före tyske Felix Neureuther.

Ställningen efter första åket (extern länk)

ARTIKELN HANDLAR OM