Blir blåsta på slalomtävling

Premiären ställdes in efter snöbrist – nu ersätts den inte: ”Är skittråkigt”

1 av 2
Mattias Hargin och de svenska slalomherrarna skulle haft säsongspremiär för en månad sedan. Men snöbristen i finska Levi tvingade arrangörerna att ställa in tävlingarna.
SPORTBLADET

De svenska slalomherrarna har fått vänta på premiären i en månad.

Samtidigt blir de blåsta på en tävling.

– Det är skittråkigt, vi vill ha alla race, säger Mattias Hargin.

Hargin.

Försäsongen har varit lång för de svenska slalomherrarna. Världscupen skulle egentligen ha dragit igång för en månad sedan, men premiären i finska Levi ställdes in på grund av snöbrist.

– Det har blivit väldigt segt och lång väntan. Det är extra skönt att det drar igång nu. Jag har haft en bra känsla hela hösten, säger Mattias Hargin inför söndagens slalompremiär i Val d’Isère.

”Sänkte sig”

Fis har inte ersatt tävlingen i Levi och ser inte ut att göra det heller. Det innebär att herrarna får tio slalomtävlingar i stället för elva den här säsongen.

– Det är skittråkigt. Vi vill ha alla race, vi har inte så många. Det dras lite från olika håll, vissa vill verkligen att den ska ställas in och vissa vill verkligen köra för totalcupen. Österrikarna och Hirscher vill verkligen så jag hoppas att de hittar något, säger Hargin.

30-åringen tog sin första seger i världscupen i fjol och hoppas på en ny bra säsong nu när den äntligen drar igång. Han har dock känt att det där sista saknats på slutet.

– När Levi blev inställt hade jag som mål att vara redo så då blev det kanske lite omedvetet så att man sänkte sig för att inte bränna ut sig. Man kan inte ligga på toppformen hela tiden, men jag har försökt höja upp det nu och det känns som att det kommer närmare och närmare. Jag kommer att vara väldigt redo på söndag.

”Farten finns”

André Myhrer stod för en stor skräll och var bara en hundradel från pallen i storslalom förra helgen. Han är den ende som både kör storslalom och slalom i Val d’Isère.

– Det känns bra. Det är synd att det inte blev något race i Levi, det har varit ett långt brejk med slalomen. Men vi tränade bra i Kåbdalis och det känns som att farten finns även i slalom.

Så här tävlar svenskarna i helgen

Storslalom herrar, Val d’Isére

Första åket: 09.30.

Andra åket: 12.30.

Svenskar: André Myhrer.

Storslalom damer, Åre

Första åket: 10.30.

Andra åket: 13.30.

Svenskor: Kajsa Kling, Ylva Stålnacke, Maria Pietilä Holmner, Frida Hansdotter, Sara ­Hector, Emelie Wikström, Nathalie Eklund.

Slalom herrar, Val d’Isére

Första åket: 09.30.

Andra åket: 12.30.

Svenskar: André ­Myhrer, Jens Byggmark, Mattias Hargin, Axel Bäck, Markus Larsson, Anton Lahdenperä.

Slalom damer, Åre

Första åket: 10.30.

Andra åket: 13.30.

Svenskor: Ylva Stålnacke, Maria Pietilä Holmner, Frida Hansdotter, ­Sara Hector, Emelie Wikström, Nathalie Eklund, Anna Swenn Larsson, Charlotta Säfvenberg.