Jagar revansch – och 693 000

Hansdotter vill upp på pallen igen: ”Kan åka bra här”

EN AV FAVORITERNA Frida Hansdotter vann i österrikiska Flachau i fjol. Nu hoppas slalomstjärnan på en favorit i repris. ”Det är en av mina favoritbackar”, säger hon.
SPORTBLADET

Frida Hansdotter kände inte igen sig själv senast och missade pallen för första gången.

Nu är hon ute efter revansch – och 693 000 kronor.

– Jag vet att jag kan åka riktigt bra här, säger slalomstjärnan.

Frida Hansdotter var på pallen i de fyra första slalomtävlingarna. Men efter segern i Lienz blev det en femteplats i Santa Caterina för en vecka sedan.

– Det var en tuff tävling. Jag bemästrade inte underlaget och blev osäker på min åkning. Jag kände inte igen mig själv, säger hon.

Nu är 30-åringen ute efter revansch i österrikiska Flachau. En backe där Hansdotter vann i fjol.

– Det är en av mina favoritbackar. Det gör det inte sämre att jag har vunnit här tidigare. Jag vet att jag kan åka riktigt bra här så jag ser verkligen fram emot det.

”Otrolig stämning”

Kvällstävlingen i Flachau är lite av damernas svar på herrarnas slalom i Schladming. I båda tävlingarna är prissumman nästan dubbelt så stor som i övriga tävlingar. I vanliga fall får segraren på damsidan 354 000 kronor – i Flachau kammar vinnaren hem 693 000 kronor.

– Det är en fantastiskt rolig tävling. Det är en härlig inramning och kul att tävla i Österrike för det kommer så mycket folk. Det blir en otrolig stämning, säger Hansdotter.

Toppar slalomcupen

Hansdotter leder fortfarande slalomcupen, 94 poäng före Sarka Strachova. Tidigare i veckan meddelade dock fjolårets segrare Mikaela Shiffrin att hon tror att hon kommer att vara tillbaka från sin knäskada innan säsongen är slut.

– Världscupen saknar henne, hon är en stor ikon för sporten och det är kul om hon snart är tillbaka. Det är bara för mig att få bevis att jag är minst lika snabb som henne om inte snabbare. Jag slog henne bland annat här förra året.

Känner du att du måste skaffa så stort avstånd som möjligt i cupen innan hon är tillbaka?

– Jag tänker faktiskt inte så mycket på cupen, det är så himla många tävlingar kvar. Man får börja tänka på det på slutet.

– Men det är klart helt fantastiskt att få ha den röda ledarvästen, den gillar man ju.