Talangen missar resten av säsongen

Även Blomqvist borta från premiären – skadade sig på gymmet

Foto: Bildbyrån
Max Gordon Sundquist
SPORTBLADET

LEVI. Talangen Max Gordon Sundquists säsong är över innan den ens han börja.

22-åringen slet av korsbandet på träning och blir nu borta i månader.

– Sjukt tråkigt, säger han.

Max Gordon Sundquist, 22, skadade sig under ett storslalomåk i veckan. Nu kommer det tunga beskedet att talangen missar hela säsongen.

– Sjukt trist. Vi tränade storslalom i Kåbdalis och jag vet inte om jag åkte på någon ojämnhet så att knät hamnade i konstig vinkel och då fick  jag all vikt över knät och då bara flög jag. Allt gick så fort jag, men jag kände att jag hade ganska ont. Sedan släppte det och jag hoppades att det inte var något, men när jag kom ner och ställde mig bara vobblade knät så jag förstod att något var trasigt.

Nu väntar månader av rehabilitering för 22-åringen.

– All träning var ju som gjord och tävlingarna skulle börja så det var sjukt tråkigt, men jag försöker hålla huvudet högt. Jag känner mig redan  nu ganska motiverad att göra det så bra som det går. Det finns någon slags prestige i att kunna klara av det så bra som möjligt också, säger  han.

Fick skivstången över ryggen

Inte heller Lisa Blomqvist kommer till start i slalompremiären i Levi. 22-åringen skadade sig på gymmet inför tävlingen.

– Vi körde styrka och jag trampade lite snett och fick skidstången lite snett över ryggen och så knakade till. Jag har kollat upp det och vet inte riktigt än vad det är än. Jag väntar på Pers (Liljeholm, läkare) utlåtande, säger hon och fortsätter:

– Det är jättetråkigt att missa tävlingen, men man får ta det för vad det är och hoppas att man tar sig tillbaka.

Men du är inte orolig för resten av säsongen?

– Det vet jag inte än.