”PH”:s oro inför premiären: ryggen

”Känner fan, fan, fan”

Foto: TT
Maria Pietilä Holmner.
SPORTBLADET

LEVI. Maria Pietilä Holmner uppladdning inför slalompremiären har inte blivit vad hon hoppats.

Ryggproblemen är tillbaka och svenskan har tvingats stå över träning.

– Jag blir mest bara besviken, säger ”PH”.

Maria Pietilä Holmner drogs med ryggproblem under förra säsongen, men under sommaren har skadan blivit bättre. Inför slalompremiären i Levi har svenskan dock fått ett bakslag.

– Jag har haft bättre dagar. Nu har vi kört hårt, isigt och ganska tufft underlag. Jag pallar inte riktigt med det. Det blir lite hård belastning så jag har dragit ner på åken. Men det är tur att jag ska åka två minuter. Jag är van att ha ont, men det är kanske inte så jag hade velat känna här och nu, säger hon och fortsätter:

– Det är ändå så att den allmänt mår mycket bättre. Men när man har haft ont förut och känner det igen när man åker blir jag mer "fan, fan, fan, jag vet hur bra det kan vara".

”Ska vara crazy”

”PH” har fått stå över träningsåk under veckan, men är ändå positiv och tror inte att ryggen ska påverka henne under lördagens tävling.

– Det ska det inte göra det när jag vet att jag kan gå fullt in i två åk. Det ska vara lugnt. Det är inga problem.

30-åringen, som precis som resten av laget, inte hade någon lyckad storslalom premiär är inte helt säker på var hon står inför slalompremiären.

– Jag kanske inte riktigt har hittat det höga tempot som jag vill ha. Jag har hundra procent fokus på att få till min åkning och vara super, supertuff för annars vet jag att jag inte kommer vara snabb. Jag kan inte säga att jag ska vara topp fem eller på pallen. Är jag lite halv så blir det inte alls bra, men är jag supertuff så kan det bli bra. Det är mitt enda fokus, att vara lite crazy.

Även André Myhrer har problem med ryggen inför premiären, men han hoppas också att kunna göra ett bra resultat.

– Det har sett bra ut, alla åker väldigt snabbt och jag är nöjd med min åkning, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM