”Hade trott att hon skulle utklassa mer”

Shiffrins svar: ”Har aldrig åkt så snabbt som jag gör på träning”

Foto: TT
Shiffrin vann premiären i Levi
SPORTBLADET

LEVI. Mikaela Shiffrin vann slalompremiären i Levi med 67 hundradelar.

Men svenskorna hade trott på större marginaler.

– Jag trodde att hon skulle utklassa mer, säger Maria Pietilä Holmner.

– Jag har definitivt mer att ge. Jag har aldrig åkt så snabbt som jag gör på träning, svarar Shiffrin.

Mikaela Shiffrin missade stora delar av fjolårssäsongen på grund av skada. Men de fem tävlingar hon ställde upp i vann hon med sergermarginalerna 3,07, 2,65, 0,45, 2,63 och 2,03 sekunder.

I slalompremiären i Levi blev det en ny seger, men ”bara” med 67 hundradelar. De svenska konkurrenterna hade trott på ännu mer.

– Jag såg henne på träning igår. Hon tog av sig skidorna ganska aggressivt och sedan sa tränarna att hon hade stannat lite på hangåkningen, som att det var något hon inte var riktigt nöjd med och jag trodde ju att hon skulle utklassa mer. Sju tiondelar är väldigt mycket, men hon kan bättre. Och vi kan bättre, säger Maria Pietilä Holmner som blev bästa svenska på en elfte plats.

”Är nöjd, men inte trygg”

Frida Hansdotter låg tvåa efter första åket, 72 hundradelar efter Shiffrin, men körde ur i andra.

– Hon brukar kunna leda med mycket mer och kanske en sekund per åk. Så det är klart, om man ska dra någon växel av första tävlingen så kanske man kan säga att vi har närmat oss. Men samtidigt, det är Mikaelas första tävling också och hon kanske också var nervös och har en växel till, säger hon.

Shiffrin säger själv att hon var nervös inför tävlingen och att hon har mycket mer att ge. 

– Jag har definitivt mer i mig. Jag har aldrig åkt så snabbt som jag gör på träning. Inte ens när jag vann med tre sekunder i Aspen förra året. Vi har kollat på video och det har inte ens varit nära min träning. Men det handlar om hur man kan prestera på tävlingsdag och med nerverna jag hade i dag är jag nöjd, men jag känner mig inte trygg, säger hon till Sportbladet.

Shiffrin känner dock av att hon är den att slå.

– När jag ser ögonen på konkurrentera vid start så ser jag att de vill äta mig till middag, säger amerikanskan som vann sin andra tävling i Levi och fick därmed sin andra ren. Den första heter Rudolf, den andra ska hon döpa till Sven.

– Efter Sven i Frozen, säger hon.