”Det är väldigt tufft för henne”

Shiffrin om Vonns skada

SPORTBLADET

LEVI. Lindsey Vonn har brutit armen och blir borta på obestämd tid.

Det öppnar för Mikaela Shiffrin i kampen totalen i världscupen.

– Det är väldigt tufft för henne, säger stjärnan till Sportbladet.

Lindsey Vonn har dragit med stora skadebekymmer de senaste säsongerna. I går kom beskedet att amerikanskan brutit armen under ett träningspass i Vail.

Vonn har opererats och det är oklart hur länge hon kommer att vara borta.

– Det är väldigt tufft för henne. Hon kom precis tillbaka på snö och jag vet att hon har tränat väldigt hårt. Det är inte så lätt. Jag vet att hon vill ta det stora rekordet (Ingemar Stenmarks) och jag tror att hon kommer att komma dit. Det är bara en fråga om när, säger lagkamraten och konkurrenten Mikaela Shiffrin och fortsätter:

– Jag skulle inte bli förvånad om hon tävlar redan i Lake Louise och vinner, det är sådan hon är. Det är ingen härlig skada hon har fått, men jag tror inte att smärta kan stoppa henne. Hon åkte med ett brutet ben i Andorra och du behöver väl inte din arm?

”För tidigt att säga”

Shiffrin, som vann slalompremiären i Levi, kommer att köra alla discipliner den här säsongen och är en av de stora utmanarna om den totala världscupen.

– Just nu är det alldeles för tidigt att säga. Lara (Gut) är väldigt stark och det finns andra tjejer som jag kanske inte ens tänker på. I mitten av säsongen kanske jag vet mer, men efter andra tävlingen gör jag inte det, säger hon.