”Sorgligt när mitt namn utnyttjas”

Anja Pärson utnyttjas i marknadsföringskampanj

Foto: Magnus Sandberg
Anja Pärson.
SPORTBLADET

Anja Pärsons namn och bild utnyttjas i en marknadsföringskampanj för ett viktminskningspreparat.

Den förra alpinsstjärnan tvingas nu svara på frågor från människor som köpt företagets bluff.

– Det är sorgligt när det utnyttjas och människor kommer till skada, säger Pärson.

Anja Pärsons fru Filippa Rådin berättade för några veckor sedan på sin blogg att Anjas namn och bild olovligen figurerar på nätet i en annons för viktminskning.

Nu berättar Pärson själv om händelsen.

– Tyvärr händer det väl ibland och det är svårt att avvärja sig och svårt att få bort det. Vi jobbar stenhårt, men det är svårt att nå dessa personer. Det är som ett luftslott. Det som är sorgligt är att det är många som köper det och har blivit utnyttjade av det, säger hon.

”Normalt skulle jag bli riktigt arg”

Anja och Filippa har tvingats svara på flera frågor från personer som köpt preparat från företaget.

– Vi har fått en hel del mejl från folk som inte har fått produkterna. Det finns jobbiga exempel och det finns människor som frågar om det funkar. Min huvuduppgift är att bemöta alla som har köpt det och inte fått produkterna eller vill ha svar och hjälp på vägen i sin viktnedgång. Vi försöker finnas där för dem. Det är sorgligt att det är många som blir utnyttjade och att de använder mitt namn, säger hon och fortsätter:

– Normalt skulle jag bli riktigt arg, men det är som att Filippa har tagit över den rollen. Men det är sorgligt när det utnyttjas och när människor kommer till skada.

Pärsons jurister jobbar nu för att annonsen ska försvinna.

– Man försöker få tag i de ansvariga och få bort det. Det är inte så enkelt att polisanmäla. Våra jurister ligger på om det där och de säger att det är extremt svårt, säger hon.