Utan sponsring – vann 90 000 kronor på två dagar

”Bra julklapp”

SPORTBLADET

Hon är ett av Sveriges största OS-hopp men står helt utan ekonomisk sponsring.

Extraknäcket i en blombutik och hjälp från Sveriges olympiska kommitté (SOK) är det som håller skicross-stjärnan Anna Holmlund på fötter.

Till helgens succé när hon vann 90 000 kronor på två dagar.

– Jag har inte vågat titta på pengarna ännu, säger hon.

Foto: Bildbyrån
Anna Holmlund.

Efter segern i de två första världscuptävlingarna och OS-uttagningen hoppas Anna Holmlund att även hennes ekonomiska liv ska förändras. De två första åren i skicrossens världscup har handlat om att vända på alla slantar.

– SOK står för mina resor, kostnader kring tävlingarna och betalar några tusen extra som ska ska täcka hyra och mat. Men det gör inte riktigt det. Jag stod i kassan i en blombutik i somras och lever lite på det fortfarande. Det är inget lyxliv men man ska inte klaga.

När Holmlund inte har rest runt tillsammans med landslaget har hon jagat sponsorer i hemstaden Sundsvall.

Säkrar OS-satsningen

– Jag har kontaktat många företag men det är svårt mitt i finanskrisen att komma från en relativt okänd sport och försöka att presentera sig själv och fråga om de vill stötta en OS-satsning. Jag hoppas att sporten, i och med OS, ska få mer utrymme i media och generera mer sponsorintäkter. Det skulle kunna ta hela sporten till en helt ny nivå.

Succéveckan i Italien gav därför ett mycket positivt tillskott till Holmlunds kassa. 90 000 kronor i prispengar säkrar satsningen mot OS.

– Jag har inte vågat titta på pengarna ännu. Det är helt otroligt. En väldigt bra julklapp.

ARTIKELN HANDLAR OM