MILJONCHOCKEN

Anhöriga tvingas betala sjukhusräkningen efter tragiska dödsfallet

1 av 15
SPORTBLADET

Efter mardrömsbeskedet att Sarah Burke, 29, avlidit kom nästa smäll för hennes anhöriga:

Sjukhusnotan på mångmiljonbelopp.

Nu rasar pengarna in i en insamling för att hjälpa familjen och det första dygnet samlades nästan 300 000 kronor ihop.

Efter nio dagars kamp orkade inte Sarah Burke längre.

Den kanadensiska storstjärnan i freestyle avled i torsdags sedan skadorna hon ådragit sig i kraschen på träning en dryg vecka tidigare varit alltför svåra.

– Vinkeln på hur hon landade skapade en helt bisarr omständighet, säger Peter Judge, ledare i det kanadensiska freestyle-laget, om fallet som blev hennes död.

Startat insamling

Kvar sitter familjen med tomheten och enorma sjukhusräkningar, och en insamling har nu startats för att hjälpa dem betala för behandlingen av 29-åringen.

– Familjen uttrycker sin tacksamhet för det internationella stöd de har fått från alla människor som hade någon relation till Sarah, säger familjens taleskvinna, Nicole Wool, i ett uttalande.

Räkningen för behandlingen av Sarah Burke på sjukhus uppges landa på nästan fyra miljoner kronor och målet är att samla in 550 000 dollar, drygt 3,7 miljoner kronor.

57 dagar återstår av insamlingen och bara under det första dygnet samlades nästan 300 000 kronor in. Många vill bidra och klart är att Burke lämnat ett stort tomrum efter sig.

”Enorm sorg”

– Jag är för alltid i skuld till Sarah efter allt hon gjort för den här sporten. Varje skär jag någonsin kommer ta kommer vara för henne, säger den amerikanske superpipe-åkaren Jen Hudak.

Också den internationella olympiska kommitténs ordförande, Jacques Rogge, uttryckte sina känslor efter beskedet om Burkes bortgång.

– Det var med enorm sorg jag mottog beskedet om Sarah Burkes död. Hon var en fantastisk atlet som utövade sporten hon älskade. Våra tankar är med hennes familj och vänner, säger Rogge.