Beskedet: Stjärnans korsband är av

"Det råder inga tvivel"

Foto: BILDBYRÅN
Magdalena Fjällström.
SPORTBLADET

Det var så illa som det såg ut.

Alpina landslagsåkaren Magdalena Fjällström, 19, blir borta hela säsongen med ett avslitet korsband.

– Jag vet att det inte är en tuff väg om man ska bli bäst i världen, säger hon.

Det var på tisdagens träning i schweiziska Saas Fee som alpina landslagsåkaren Magdalena Fjällström vred västerknät och skadade sig så allvarligt att det viskades om ett avdraget korsband.

Dagen därpå visste inte landslagets sportchef Anders Sundkvist särskilt mycket mer än att någonting inte var som det skulle, att idrotten är sådan att den inte går att förutspå – och att en magnetröntgen var nödvändig innan skadans allvar kunde fastställas.

– Vi tar hem henne för magnetröntgen i Umeå. Efter det så vet vi, sa han då till Sportbladet.

"Råder inga tvivel"

I dag kom beskedet. Fjällströms främre korsband är av, och 19-åringens säsong är därmed slut innan den ens hunnit börja.

– Jag var ganska inställd på det och har hunnit landa i det så det känns ändå okej. Det är bara att gilla laget Jag vet att om man ska till toppen så kostar det litet på vägen, säger Fjällström och fortsätter:

– Det är absolut inget snack om att jag ska bli bäst i världen och jag vet att det inte är lätt. Jag har haft en väldigt bra karriär som bara gått uppåt, så det kan vara bra för mig att stå på sidan av och se hur det funkar utifrån bubbla.

Fjällström ska opereras på måndag och sedan väntar rehabilitering i minst ett halvår.

– Då blir det hårdkörning. Jag ser det som en utmaning att komma tillbaka i toppform.

ARTIKELN HANDLAR OM