Svenska bortfallet: Hellner ställer in

Lämnar återbud ännu en gång

Foto: TT
Hellner har stora problem i inledningen.
SPORTBLADET

Äntligen skulle vi få se Hellner.

Helg efter helg med återbud visar sig bli ännu en till – nu ställer Marcus Hellner in dagens 15 km fristil på grund av sjukdom.

Förutom Hellner har även Calle Halfvarsson och Emma Wikén nu tvingats stå över tävlingen.

Tre svenskar kommer inte till start i italienska Toblach. Calle Halfvarsson larmade redan igår om att han ställer in tävlingen på grund av sjukdom.
– Marcus har problem med luftrören, vi vågar inte riskera något för det som komma skall, säger den svenska förbundskapten Rikard Grip till SVT.

Sjukdom ställer även till det för Marcus Hellner som åter igen uteblir.

Emma Wikén skulle ha tävlat på 10 km fritt men tvingas nu stå över på grund av smärta i foten som kom under fredagen. Grip menar att Wikéns fot är bättre men även där är det en säkerhetsåtgärd att låta svenskan stå över.

Tour de Ski är planen

Både Hellner och Halfvarsson har länge dragits med sjukdom under försäsongen. Tävlingen skulle varit Halfvarssons första distanslopp och Hellners säsongdebut i världscupen.

– Marcus hade kunnat tävla, men vi vet inte vad konsekvenserna kunde varit. Vi tror att det är bättre för honom inför framtiden, säger Grip som siktar mot Tour de Ski för både Hellner och Halfvarsson.

Hanna Falk ersätter Wikén i damernas lopp.