Svenskens risk: Offra Tour de ski

Calle Halfvarsson har länge varit sjuk och kan missa världscupen.

SPORTBLADET

Han tvingades ställa in söndagens cup i Toblach efter en sjukdomsperiod.
Nu tvekar svensken inför Tour de ski.

– Kommer inte bli några toppresultat från min sida i touren, säger Calle Halfvarsson till dt.

Det har inte blivit någon drömsäsong för den 26-åriga svensken som dragits med sjukdom efter sjukdom. Det började med en bihåleinflammation som inte ville ge sig som gjorde att Halfvarsson tappade viktig träning inför säsongdebut. Debuten blev därför försenad och först i förra veckan gick det att se svensken på startlinjen. Förra veckans världscupsprint blev dock ingen höjdardebut för 26-åringen som åkte ut redan i kvarten. Han avstod därefter söndagens 15 kilometer.

– Jag sov dåligt natten innan sprinten och var snorig när jag vaknade på morgonen. Jag insåg när jag körde kvalet att det inte fungerade och direkt efter så bröt förkylningen ut, säger Calle Halfvarsson till dt.

”Skulle ingen människa klara av”

Säsongens mål har länge varit Tour de ski i Livigno. Nu kan svensken stryka sig från startlistan, även där.
– Även om jag skulle bli frisk så kommer det inte bli några toppresultat från min sida i touren. Det skulle ingen människa klara med den bakgrund som jag har, säger han.

Tour de ski drar igång på nyårsdagen och under förra årets Tour de ski slutade svensken på en fjärdeplats.
– Jag vill inte ställa upp i touren och slåss om placeringarna 20–40. För mig kanske det vore bättre att träna upp mig i januari, åka dit där det finns snö och sikta in mig på att göra en bra avslutning på säsongen, säger Halfvarsson.

Halfvarsson hoppas på start i världscupavslutningen Tour de Canada i mars.