Sökte upp Kalla – på svenskhotellet

Johaug i hemligt möte med rivalen: Väldigt ledsen

SPORTBLADET

Charlotte Kalla är borta från kampen om Tour de Ski.

Då sörjer norskan Therese Johaug som sökte upp Kalla för att trösta rivalen.

– Hon var väldigt ledsen, säger Johaug till Expressen.

Efter två fall har Charlotte Kalla gett upp drömmen om en Tour de Ski-seger. Det beskedet gav 28-åringen själv dagen efter hon och Stina Nilsson fällts i spåret av en fallande Justyna Kowalczyk.

– Jag tänker ännu mindre på totalen i går. Det är tävlingar som jag tränat för hela året och det jag fokuserar på nu är att jag vill åka skidor fort, sa Charlotte Kalla.

”Det hade jag också varit”

Nu skriver Expressen att svenskan fått tröst i besvikelsen från oväntat håll. Mitt i förberedelserna inför fortsättningen av Touren, där hon slåss med landsmaninnan Ingvild Flugstad Östberg om totalsegern, så sökte Therese Johaug upp Charlotte Kalla på svenskhotellet.

– Hon var väldigt ledsen och det förstår jag. Det hade jag också varit i hennes position, säger norskan till tidningen och fortsätter:

”Segern hade betytt mer”

– Man kämpar för att vara på topp tre i totalen, men så förstörs allting av fall och väldigt mycket otur hela vägen. Jag tycker väldigt synd om henne.

Johaug säger sig inte heller se det som en fördel att en av hennes vassaste konkurrenter nu är borta från kampen.

– Nej, inte på något sätt. Jag hade gärna haft Charlotte med där uppe i toppen, jag hade gärna kämpat mot henne. Då hade en seger betytt ännu mer.

Damernas 5 km fristil startar 13.30, sänds i SVT (herrloppet 11.30)