"Vön" tog överlägsen seger på hemmaplan

1 av 2
SPORTBLADET

I går missade han finalen på hemmaplan i Idre.

I dag stod Victor Öhling Norberg överst på pallen, efter att ha varit helt överlägsen i finalen.

– Så jäkla gött att vinna på hemmaplan, det är en helt annan grej. Helt sjukt faktiskt, säger "Vön" till Sportbladet.

Det har varit en stökig säsong för Victor Öhling Norberg. Ryggproblem och lunginflammation har stört den svenska skicrossåkaren.

Men på hemmaplan i Idre visade Victor Öhling Norberg att han är tillbaka på allvar.

Han vann sin semifinal och väl i finalen utklassade han allt motstånd och tog sin sjunde seger i karriären.

– De var otroligt skönt. Alltid skönt att vinna på hemmaplan, det är en helt annan grej verkligen. En stor eloge till publiken som hejade fram oss så bra. Jag hade släkt och vänner där, det är så jäkla gött, helt sjukt faktiskt, säger Öhling Norberg.

"Kanske ett perfekt åk"

Vad det ett perfekt åk?

– Det var det kanske. I starten landade jag lite kort och trodde de skulle komma ikapp, sen gjorde jag det igen lite längre fram och trodde att nu kommer de. Men den sista rakan är riktigt nervkittlande, det går inte att slappna av förrän man kört över mållinjen.

Extra skönt med tanke på din trassliga säsong med?

– Ja, först var det ryggen som spökade, sen kom tillbaka vann en tävling. Och efter nyår så fick jag lunginflammation. Det var riktigt jobigt. Så det har varit lite upp och ner. Ryggen är ju bra nu, men den är inte hel. Det är en daglig "struggle", men det funkade bra i dag och den höll.

Näslund tvåa

Sandra Näslund stod för Sveriges andra pallplats under söndagen. Hon väntar fortfarande på sin första världscupseger, men lyckades knipa andraplatsen i Idre efter kanadensiskan Marielle Thompson.

Det var var hennes andra pallplats under helgens tävlingar i Idre efter att hon slutat trea i går, då skicross-dominanten Anna Holmlund tog en stabil seger.

Anna Holmlund fick dock nöja sig med att vinna den lilla finalen och därmed hamna utanför pallen på söndagen. Det var blott andra gången hon missade pallen den här säsongen.