OS-kollen

Vancouver – 60 dagar kvar

1 av 10
Helena Jonsson.
SPORTBLADET

1) Helena Jonsson

Placering senast: 1. Sport: Skidskytte.

Kommentar: Platserna 1–4–2–1. Hennes säsongsöppning är den bästa i världen sedan Magda Forsberg inledde 2001 med fyra raka segrar. Men då var konkurrensen en helt annan.

2) Charlotte Kalla

Placering senast: 3. Sport: Längdskidor.

Kommentar: Andra plats i lördags på favoritstilen 10 km fri stil. Charlotte vet hur hon ska åka för att hamna på pallen. Och hon håller för pressen.

3) Anna Carin Olofsson

Placering senast: 4. Sport: Skidskytte.

Kommentar: I fredags tillbaka högst upp på pallen efter tre år. Får hon bara ihop skyttet så är hon klart snabbast i spåret av alla. Sprinten största guldchansen.

4) Kalla/Falk

Placering senast: 8. Sport: Längdskidor.

Kommentar: Sprintstafett damer i fri stil blir en het gren för Sverige. Och efter styrkebeskedet i Davos råder inga tvivel om att Hanna Falk utmanar om platsen bredvid Kalla. Ett superteam.

5) Jesper Björnlund

Placering senast: NY. Sport: Freestyle.

Kommentar: OS-biljetten var inte klar före helgen. Men efter två världscupssegrar i puckelpist kan Kirunaåkaren packa OS-väskan och sätta etiketten medaljhopp på bagaget.

6) Anja Pärson

Placering senast: 6. Sport: Alpint.

Kommentar: Är ingen given kandidat i någon disciplin, men är å andra sidan i världsklass i allihop. Formen rör sig framåt med myrsteg.

7) Damstafett längd

Placering senast: 2. Sport: Skidor, längd.

Kommentar: Kalla och Haag i form, men Olsson skadad. Det kan bli lurigt att hitta rätt på de klassiska sträckorna om inte Anna Olsson hittar guldformen. Men det finns fler tjejer.

8) Lars Lewén

Placering senast: 5. Sport: Skicross.

Kommentar: Ett av de okända OS-hoppen. Men hur formen är får vi mer besked om strax före jul. Världscupen är inte igång ännu.

9) Tre Kronor

Placering senast: NY. Sport: Ishockey.

Kommentar: Nej tack, i går från ”Foppa”. När är inte ”Foppa” ett frågetecken? Vi håller tummarna för att Bengt-Åke ändå får ihop så många friska, starka stjärnor att det räcker långt.

10) Lag Edin

Placering senast: 10. Sport: Curling.

Kommentar: Vann EM-guld i helgen. Framtidslaget är redo i förtid. OS nästa. Och med de kvalitéer som de visade på EM kan allt hända i Vancouver.

Bubblare: Marcus Hellner längd, Maria Pietilä Holmner, alpint, Lag Norberg, curling, damstafett, skidskytte, Björn Ferry, skidskytte, Damkronorna.

Rankning: Kristoffer Bergström, Johan Flinck, Petra Thorén

ARTIKELN HANDLAR OM