Magdalena blir programledare

”Det ska bli kul att testa något nytt”

SPORTBLADET

Mottagare av Bragdguldet.

OS-medaljör och folkhjälte.

Nu kan Magdalena Forsberg även titulera sig programledare.

– Jag ska leda ett friluftsprogram där jag sätts på knepiga prov i naturen. Det ska bli kul att testa något nytt, säger skidskyttepensionären.

Foto: Urban Andersson
Namn: Magdalena Forsberg Ålder: 34 år. Familj: Maken Henrik, hunden Steffie och valpen Ricko (som fortfarande bor kvar hos uppfödaren). Bor: Bergeforsen. Klubb: Sundsvall Biathlon. Längd: 166 cm. Vikt: 57

I våras avslutade Magdalena Forsberg en sagolik karriär som skidskytt. Hennes meriter inom sporten är enastående. Bland annat vann Magdalena sex raka världscupsegrar.

Sedan dess har hon varit arbetslös.

Men i går fick Magdalena Forsberg ett nytt jobb.

Hon ska bli programledare i SVT.

– Jag har fått en massa erbjudanden sedan jag slutade med skidskytte. Inget har direkt känts bra. Men när SVT:s vildmarksredaktion hörde av sig så tände jag direkt. Det ska bli jätteroligt, säger Magdalena Forsberg.

Friluftsprogram

Magdalena ska ha huvudrollen i ett nytt friluftsprogram som ska sändas kring nyår. Det blir totalt fem avsnitt och programidén är att skidskyttedrottningen ska vara ute på strapatser i naturen.

– Vi är fortfarande i planeringsstadiet. Men en sak som jag ska göra är att ta jägarexamen för högvilt i ett avsnitt, säger Magdalena Forsberg.

Folkkär och eftertraktad

Karin Nordström är projektledare på SVT:s vildmarksredaktion.

Hon blev mycket glad när Forsberg beslöt sig för att jobba med teve.

– Magdalena är en folkkär och eftertraktad person. Hon kommer tillföra mycket till vildmarksredaktionen och kan kanske locka en ny målgrupp till våra program, säger Karin Nordström.

Inspelningarna av programmet startar i sensommar och i vinter är Magdalenas första programserie klar.

– Teve känns helt rätt. Visst, det är helt nytt för mig. Men man måste våga testa något nytt. Herregud vad livet skulle bli tråkigt annars, säger Magdalena Forsberg, just hemkommen från Mauritius.

– Jag och Henrik har varit där och dykt. Jätteskönt. Annars har det varit fullt upp sedan jag slutade med skidskytte. Det har varit sponsorsträffar nästan hela tiden. Nu ska det bli skönt att vara ledig ett tag och ladda inför inspelningarna, säger Magdalena Forsberg.

Andra idrottsstjärnor som blivit tv-profiler

Foto: Niclas Hammarström
Gunde Svan, programledare för Gladiatorerna

Tomas Ros