Utmanaren

Nu tar Dembo upp kampen med Andreas Isaksson

1 av 2
SPORTBLADET

BANGKOK

Rami Shaaban är i Arsenal, men tro inte att Andreas Isaksson slipper konkurrens om Djurgårdens målvaktströja.

Dembo Tourray är ju tillbaka.

- Han har utvecklats enormt, säger Zoran Lukic.

Djurgårdens tränare njuter av det kinesiska äventyret så här långt. Resandet kors och tvärs genom ett enormt land sliter på spelarna, men Zoran Lukic tycker att vinsten är större än förlusten.

- Vi visste om att det skulle bli jobbigt, men det ger så mycket annat. Att få se ett annat land på det här sättet är nyttigt, säger han och fortsätter:

- Vi äter gott, sover gott och mår gott. Träningsförhållandena är bra.

Matchförhållandena är märkliga.

Onsdagens match mot Hongta Club är flyttad till i morgon, och i går fick blåränderna möta division II-laget Xiangque istället för den annonserade toppklubben Jianlibao. Landslagsspelarna som varit i Thailand (Mikael Dorsin, Andreas Isaksson, Johan Elmander, Andreas Johansson) fick vila, Kim Källström spelade bara en halvlek - och målet med matchen var tydligt.

Vill se vilka som håller

- Vi ville se spelarna som inte spelade så mycket i fjol, för att få en bekräftelse på vilka av dem som håller i allsvenskan och vilka som inte gör det, säger Zoran Lukic.

Djurgården mötte ett aggressivt, tufft spelande kinesiskt lag och främst två spelare tog chansen att visa att de vill vara med och slåss för en plats i laget.

René Makondele, mittfältare.

- Han är en otroligt duktig spelare, säger Lukic.

Dembo Tourray, målvakt.

- Precis som vi hade hoppats så har han utvecklats enormt under det senaste året, säger Lukic.

Dembo Tourray var i fjol utlånad till Assyriska, där han fick mer matchträning och erfarenhet. I går fick han visa att han lärt sig att kombinera sin fenomenala fysik med ett vuxet målvaktsspel.

Dessutom höll han nollan.

Djurgården vann matchen mot Xiangque med 2-0, Aziz Corr Nyang gjorde 1-0 efter en kvart och Daniel Sjölund gjorde det andra efter en timma.

"Ingenting att oroa sig för"

Nu återstår två matcher på turnén, och allt talar för att Magnus Pehrsson - som tränat hårt under hela lägret - kommer att testas i någon av dem. Patrik Eriksson-Ohlsson lämnade planen i går med en lätt vadskada, men i övrigt finns det bara en sak som oroar svenska mästarna.

- Det som är oroande är att det inte finns något att oroa sig för. Allt ser så väldigt bra ut, säger Zoran Lukic.

Simon Bank

ARTIKELN HANDLAR OM