- Vi har klara medaljchanser

Per Elofsson chattade med läsarna - och han tror på stafettlaget

SPORTBLADET

Per Elofsson har haft sin sämsta säsong på länge.

Under uppladdningen i höstas gick allt fel. Han var skadad och sjuk.

Till VM kom Per Elofsson som en outsider. Då slog han till med en guldmedalj.

I dag fick läsarna ställa sina frågor till Per - här kan du läsa hela chatten.

Per Elofsson säger: Hej, nu är Per Elofsson här och chatten kan börja!

pravda säger: Hej Per och grattis !

Per Elofsson säger: Ja, tack så mycket får man väl säga!

johnnty säger: ser det inte mycket bra ut inför stafetten nu??

Per Elofsson säger: Visst gör det det, vi har klara medaljchanser, men det är mycket som kan hända på en stafett.

Jenny säger: Grattis, det var du verkligen värd! Men vem har du själv som favorit på femmilen?

Per Elofsson säger: Fler åkare kommer dit som inte har tävlat än. En som jag tror på är österrikaren Kristian Hoffmann och italienaren Pietro Pillerkotter.

Larza säger: Tjenare Per! Fantastisk insats av dig, du har visat en härlig fighting spirit att komma tillbaka efter alla motgångar. HAr du funderat på att lägga av någon gång?

Per Elofsson säger: Visst har man haft funderingar när det varit som värst. Det har alltid funnits där att man vill fortsätta, man vill ju inte ge upp.

Ann säger: Hej! Grattis till segern! Hur firade ni segern igår?

Per Elofsson säger: Tårta och lite champagne. men eftersom det är tävling i morgon så kan man inte fira allt för mycket. Det gäller att börja fokusera mot stafetten.

Lilla Blå säger: GRATTIS till VM-guldet! Vilken otrolig prestation!

Jag och pojkvännen hade en deal inför vm. Tog du guld skulle han sluta röka.

Gissa vem som fick fimpa igår :-)

Per Elofsson säger: Det var ju en bra deal!

A-Lena säger: är du vidskeplig så att du måste sätta på dej utrustningen i en viss ordning jämt för att det ska gå bra för dej????

Per Elofsson säger: Jag har inga sådana tricks för mig, det är mest störningsmoment.

musikern säger: Grattis antar att du är rätt less på frågor som hur det känns. Tänkte fråga vad du har för planer efter skidkarriären?

Per Elofsson säger: Bra fråga. Har inte funderat så långt eftersom man är så mycket uppe i det man gör nu. Men jag vill i alla fall göra något som man kan utvecklas i både som människa och proffessionellt.

Richard säger: Hej Per - gissa om man stod upp i TV soffan när du gled in - vilekn revansch för dig och alla svenskar - Tack!

Per Elofsson säger: Var så god!

J säger: Har du funderat på att göra någon satsning på vasaloppet något år?

Per Elofsson säger: Ja det vill man ju göra framför allt när man är i hundraprocentig form och när man är aktiv. Men jag kan också tänka mig att göra det efter karriären - som en rolig grej!

Helena säger: Är du fortfarande upptagen, Per??? *nyfiken*

Per Elofsson säger: Jag är singel.

Umetjej säger: Hur ser stafettlaget ut?

Per Elofsson säger: Det kan jag inte berätta det får vår förbundskapten göra i eftermiddag. Namnen kommer att offentliggöras men inte i vilken ordning vi åker - det kommer först en timme före start.

LILIAN säger: Grattis till guldet jag mår kanon bra i dag tack vare dig..

hb säger: grattis till vm guldet

Mimmi säger: Hej Per, Jag vill bara säga att loppet igår var helt underbart och jag hade gåshud på hela kroppen och tårar i ögonen vid upploppet. Gläds verkligen med dig över detta guld!

Per Elofsson säger: Det är roligt att man kan glädja många. Det var en otrolig stämning här efter tävlingen - att det är mer folk som glädjs med oss gör det hela ännu roligare!

juan säger: Tja Per. Jag bara undrar vad ni gör en sån här mellandag mellan tävlingarna?

Per Elofsson säger: Just i dag kommer jag bara att vila och återhämta mig och få tillbaka energin. Man kollar mycket på film, i dag har vi sett Jalla Jalla.

Daniel F säger: Vilken sträcka åker du helst i stafetten

Per Elofsson säger: Det får jag inte säga... Men det har ingen större betydelse egentligen, när man är i bra form kan man åka vilken sträcka som helst. Anledningen till att vi inte får berätta är att de andra lagen kan anpassa sin laguppställning efter vårt lag. Man måste vara lite taktisk.

Thompa säger: Hej Per och grattis! Jag undrar bara vilka känslor du har inför Matthias? Jag tycker han gjort ett bra VM hittills men många tycker att han misslyckats.

Per Elofsson säger: Han har ju åkt väldigt bra under hela säsongen, det är lite trist att han inte fått till det på VM. Visst lider vi med honom.

Emma säger: Hej Per! Stort grattis!!! Det var riktigt spännande igår! Naglarna fick ta lite stryk!! Starkt gjort att komma tillbaka efter alla motgångar! Hur känns det inför femmilen?

Per Elofsson säger: Efter stafetten har vi tre sköna vilodagar så jag hoppas att man hinner återhämta sig riktigt inför femmilen för då gäller det att ha fullt med energi. Det ska bli spännande!

Fredrik säger: Tack för bra TV-underhållning. Jag lyckades tom få upp tjejen som är väldigt morgontrött! Men du, inför upploppet, vad hände med norrmannen när du gled förbi. Du måste haft ett enormt glid?

Per Elofsson säger: Jag hade väldigt fina skidor. Det är bara att tacka vallteamet. Jag kom ju med fart efter norrmannen så jag kom i hans vindsug så jag fick lite extra fart när jag passerade honom.

Jessica säger: Vill bara säga att du verkligen har inspirerat mig till att satsa hårdare på min idrott. Många pussar till dig!

Per Elofsson säger: Det är himla roligt att man kan inspirera folk runt omkring en. Lycka till!

musikern säger: Varför började du med skidor?(måste ju vara den ultimata självplågeri sporten)

Per Elofsson säger: Jag hade mina bästa kompisar där när jag var yngre så det var ganska naturligt att man valde det.

cleas säger: När jag tränar inför Vasaloppet brukar jag åka runt 4 mil om dagen. Hur långt brukar du åka under en normal träningsdag?

Per Elofsson säger: När jag tränar som hårdast är det ungefär ett Vasalopp (nio mil) om dagen. Dessutom kan man köra styrka innan skidpassen.

hoppla säger: Kanske lite oinsatt fråga, men hade det varit möjligt att strunta i skidbytet o tjäna 30s o fortsätta på klassiska skidor ?

Per Elofsson säger: Det hade det inte varit eftersom man har fästvalla under de klassiska skidorna. Det skulle gå otroligt tungt när man börjar skata.

staffet guld säger: Har du med dig guran till italien för att kunna lira lite metallica låtar?

Per Elofsson säger: Vi har lånat ihop lite grejer här så jag har en gitarr nu. Jag spelar allt möjligt, även metallica. En del av sprintarna spelar också. Anders Sjöberg är klubbkamrat med mig och vi brukar lira lite ihop.

Helene säger: Gratulerer! Faktisk ganske gøy at du vant - det fortjente du!

sleven säger: Grattis!!! Jag tvivlade aldrig..

Line säger: Gratulerer med gullet!

Per Elofsson säger: Norska fans har ju redan fått en hel del guld. De verkar tycka att vi förtjänar lite också!

a-k säger: Har du verkligen med dig 70 par skidor? Är det inte svårt att hålla koll på alla???

Per Elofsson säger: Det är inte jag som har dem utan vallateamet. De har stenkoll!

Backen_85 säger: Vem är du bäst kompis med i landslaget?

Per Elofsson säger: Vi har ett jäkla fint gäng, vi är ett stort bra kompisgäng. Klubbkamraterna står en ju lite närmare förstås.

Helena_N säger: vad är det första du ska göra när du kommer hem?

Per Elofsson säger: Bra fråga. Ingen aning vad som händer när man kommer hem, det är svårt för mig att avgöra, kanske blir man uppvaktad...

Moderator säger: Då tackar vi Guld-Per Elofsson för dagens chatt!

ARTIKELN HANDLAR OM