”Man går bara runt och njuter”

”Brons-Brink” chattade med läsarna

SPORTBLADET

I dag hade aftonbladet.se:s läsare chansen att chatta med Jörgen Brink, bronsmedaljör vid skid-VM i Val di Fiemme i går.

Här nedanför kan du läsa chattet i sin helhet:

Foto: Mats Strand
"Brons-Brink" chattade med läsarna.

Emma säger: Hej Jörgen! Grattis till medaljen! Det var riktigt spännande! Hur känns det nu såhär dagen efter?

Jörgen Brink säger: Otroligt skönt! Man går bara runt och njuter av tillvaron. Sen får man ladda om till stafetten.

starkt jobbat Brink!! säger: Stort grattis till dig jörgen. Du verkar vara en mycket sympatisk kille och väldigt lugn. Blir du någonsin förbannad?

Jörgen Brink säger: Jo det händer, men mer innombords än utåt. jag är inte den som skriker mest, men det är klart att man har känslor!

klister säger: Grattis måste kännas förträffligt. Har du kunnat sova i natt

Jörgen Brink säger: Det var faktiskt lite svårt att somna. Man låt och grubblade och funderade över vad man kunde ha gjort för att komma ännu högre. Jag hade ju en incident innan målet. men det blev ju svenskt guld och det är huvudsaken.

mika säger: grattis till bronset, blir det guld imorgon????????????

Jörgen Brink säger: Svår fråga. Vi siktar på guld, vi har ett starkt lag så möjligheterna finns. Men det är många lag som är starka bla Norge, Tyskland och Italien.

daniel säger: Grattis till framgången, riktigt kul att skolka från jobb för att kolla på er denna gången

Jörgen Brink säger: Det var väl kul att vi är så intressanta att folk skolkar från jobbet. Kanske inte så kul för arbetsgivaren.

Lillan säger: Tror du att du vunnit guld om du inte krokat ihop med

Axel Teichmann före målet?

Jörgen Brink säger: Chansen hade varit betydligt större. Men det är svårt att säga. Även Teichman hade kunnat komma högre han är stark på upploppet.

NettanNordin säger: Grattis Jörgen!Vad kul att du tog medalj...grät en liten tår när du stod på pallen.Lycka till i fortsättningen/Snuttis

Anna Lögdqvist säger: Tänkte bara säga "Grattis", du var värd en medalj!

Lycka till framöver! / Anna

Jörgen Andersson säger: Stort grattis från en namne!!

Jörgen Brink säger: Det är kul att det uppskattas! Det blev ju dramatiskt på upploppet och vi var med framme hela tiden - det gör ju att det blir extra spännande och kul att titta på. Det är roligt att så många är intresserade!

Gurra säger: Grattis till bronset!! Du hade bra skidor va? Hur mycket gör skidorna i en spurt?

Jörgen Brink säger: På det här upploppet gjorde det mycket, men viktigare är positionen man har. Per kom ju i suget efter norrmannen och fick extra fart. De som vallar gör ett enormt arbete, de har en del i den här framgången. De står i timmar vid vallborden och testar flera skidor.

Iverson säger: grattis!!! men jag undrar varför du inte gillar den nya grenen..

Jörgen Brink säger: Jag tycker den är lite orättvis. Det blir väldigt trångt för de som står längst bak. Hamnar man där är det ganska kört. Skobytet är det jag tycker sämst om, det kan vara avgörande. Det är bättre att man gör två olika lopp av det som den gamla hederliga jaktstarten.

j säger: Vem var din största idol som lite skid åkare?

Jörgen Brink säger: Det var Gunde. Han var bäst! Han hade många egna idéer. Björn Dähli var också en idol.

WETCLA säger: Vilken annan idrott tycker du själv är roligast att följa?

Jörgen Brink säger: Jag är allätare. Fotboll gillar jag och har spelat mycket själv. EM och VM är otroligt spännande. Hockey följer jag också.

annnna säger: du är söt, har du någon tjej?

Jörgen Brink säger: Jag har en sambo sedan tre år.

Nicke säger: Kommer du att åka 5-milen ?

Jörgen Brink säger: Jag vet inte än. Jag måste se hur kroppen känns, jag har som mål att åka den, men det är ingen idé att göra det om jag inte kan åka till 100 procent.

juan säger: Grattis till bronset! Du va skitbra. Jag trodde du skulle vinna. Hur känns det inför sprinten. Kan man spela på dig på oddset tycker du?

Jörgen Brink säger: Kan kan man, men frågan är om man får tillbaka pengarna. Att vinna är jättesvårt, skulle jag ta medalj skulle jag vara supenöjd!

Johan säger: Grattis Jörgen! Sista sträckan på stafetten?

Jörgen Brink säger: Det är frågan. Laget tas ut i eftermiddag. Sex åkare får anmälas och senast en timma före start anges startordningen.

skidkungen säger: grattis!!!!!! till bronset! var du mycket nervös inför loppet?

Jörgen Brink säger: Inte så mycket, jag var ganska lugn. Jag var mer nervös inför 30 km. Men det är klart att man är lite nervös, det hör till.Jag har inte så lätt för att hetsa upp mig, jag är en ganska lugn person.

Anfield säger: Hej Jörgen och grattis! Alsgaard eller Hetland på upploppet i morgon,

vad föredrar du?

Jörgen Brink säger: Jag tror inte Hetland åker, men åker han så är han nog lättare att ta. Alsgaard är en bra spurtare han blir svår.

Pucken säger: Stort grattis! Hur laddar du inför morgondagens stafett?

Jörgen Brink säger: Egenligen ska jag bara vila. Vi har kollat på film och solat lite. Det handlar mest om återhämtning och mental förberedning. Jag käkar väl lite extra pasta också. Vi kompletterar även med svensk kaviar, messmör och hårdbröd.

cula säger: Ar norskarna varsta konkurenterna i stafetten

Jörgen Brink säger: Ja de och tyskarna. Italien är lite av en outsider på grund av sjukdomar i laget.

Mackan säger: Grattis till Bronset!!!!!!! Ska du åka Femmilen? Och hur känns det att kanske ha lite press och större förväntningar på dig av svenska folket nu än tidigare. Både under Femmilen och Stafetten!

Jörgen Brink säger: Det är väl mest under stafetten man känner lite press. Men jag känner att jag har gjort det jag skulle göra under VM:et. Men man kommer ju att köra till 100 procent de resterande loppen också. Jag har inte kännt så mycket press än, det får man väl smaka på i morgon. Men jag tror att det kan vara bra med lite press, man blir taggad då.

anne säger: Jag undrar vad du vill göra när du slutat med skidåkningen?

Jörgen Brink säger: Det vet jag inte själv riktigt. Jag räknar med att åka skidor i alla fall fram till nästa OS. Just nu är det fullt upp med skidåkningen, men visst kan det vara bra att förbereda något innan man slutar.

Moderator säger: Då tackar vi Jörgen Brink för dagens chatt!

Jörgen Brink säger: Tack för alla gratulationer och support som vi fått under VM!

aftonbladet.se/sportbladet ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM